emg home
RSS

Arhiva vesti

Tadić: Prostorni plan osnova za ekonomski razvoj Srbije

04. jun 2010. | 15:06

Izvor: Beta

Prostorni plan Srbije biće osnova ekonomskog razvoja zemlje, izjavio je danas predsednik Srbije Boris Tadić.On je na predstavljanju nacrta prostornog plana Srbije od 2010. do 2021. kazao da to dokument najvišeg strategijskog i političkog značaja, dokument kojim se uvodi red u Srbiji.

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Srbije Oliver Dulić kazao je da će Vlada Srbije u naredne dve sedmice da usvoji taj nacrt, a da bi u Skupštini Srbije trebalo da bude usvojen na nekom od zasedanja u junu ili julu.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

07. jun 2010. 13:35:00

| NACIONALNI i DRŽAVNI INTERESI

0

Zbog realizacije NACIONALNOG i DRŽAVNOG INTERESA, Vlada Srbije mora da istovremeno sa: (1).PRAVIČNOM i LOGIČNOM regionalizacijom (ispod Beograda tri Pokrajine bez državnih nadležnosti, i KiM specijalni status); (2).Otklanjanjem uskih grla na KORIDOR 10 (obilaznica oko Beograda i Niš-Sofija); i (3).Odredi prioritetne delove drugih pravaca, zato HITNO Autoput Beograd-ČAČAK pun profil DVE TRAKE, a dalje JEDNA TRAKA (polu autoput) prema: 3.1.Užice, Višegrad, BiH.. 3.2.Ivanjica, Pešter, Crna Gora.. 3.3.Kraljevo, Raška, Kosovska Mitrovica . . Da li će se na tim pravcima, graditi i druga traka, zavisi od novih investicija, daljeg ekonomskog razvoja i gustine saobraćaja,... Ko koči ovu realizaciju, državni je neprijatelj i to treba otvoreno reći, da ne bude posle čiko nisam znao ...bdj.

07. jun 2010. 14:33:39

| Logična regionalizacija

0

Подржавам Регионализацију Србије на Покрајине БЕЗ ДРЖАВНИХ НАДЛЕЖНСТИ (КиМ специјални статус) јер ће то ојачати јединство Србије.!!!
Ако остане садашње стање да Војводина има АУТОНОМИЈУ(независност) као КОСМЕТ, осамосталиће се и Космет и Војводина.!!!
Зато је потребно да се све СРПСКЕ странке укључе у формирање нових Покрајина (за почетак најједноставније је спајање постојећих Округа у нове Покрајине по рекама) нпр:
(1).ДРИНСКО-РАШКА Покрајина са 5(6) округа: Мачвански, Колубарски, Златиборски, Моравички, Ибарски ( и Рашки);.
(2).ДУНАВСКО-МОРАВСКА Покрајина са 5 округа: Шумадијски, Подунавски, Браничевски, Моравски, Тимочко-Борски;.
(3).ЈУЖНОМОРАВСКА Покрајина са 4 округа: Расински, Нишавско-Пиротски, Јабланичко-Топлички, Пчињски; .
(4)Београд и 5)Војводина остајu територијално исто, али без државних надлежности...
(6)Космет има специјални статус (суштинска аутономија), битно је да формално остаје у Србији.!!!