emg home
RSS

IFC odobrio kredit ProCredit banci

23. jun 2010. | 11:15

Izvor: Emg.rs

Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica grupacije Svetske banke, saopštila je danas da je odobrila kredit od 20 miliona evra ProCredit banci Beograd, koji će omogućiti da ta banka proširi obim kreditiranja malih i srednjih preduzeća u Srbiji."Kroz ovu transakciju konsolidujemo naše strateško partnerstvo sa IFC", rekla je predsednica izvršnog odbora ProCredit banke Beograd Svetlana Tolmaćeva i istakla da će tim kreditom banka povećati podršku malim i srednjim preduzećima u Srbiji.

"ProCredit banka je jedan od naših glavnih partnera za finansiranje manjih preduzeća u Srbiji", naglasio je stalni predstavnik IFC-a u Srbiji Đovani Danijele.

Od osnivanja ProCredit banke Beograd 2001. godine, IFC je odobrio četiri kredita banci za podršku malim i srednjim preduzećima i energetsku efikasnost u Srbiji u ukupnom iznosu od 26 miliona evra.

IFC je 2008. godine odobrio kredit i ProCredit leasingu Beograd u iznosu od 10 miliona evra i na taj način omogućio povećan obim lizing usluga poljoprivrednicima i malim i srednjim preduzećima u Srbiji.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>