emg home
RSS

Arhiva vesti

Medvedev doputovao u SAD

23. jun 2010. | 11:02

Izvor: Beta

Grad: San Francisko

Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev koji je noćas stigao u SAD, obići će tokom dana Silicijumsku dolinu nakon čega putuje u Vašington na razgovor s američkim predsednikom Barakom Obamom."Moj cilj nije samo da vidim kako ovo izgleda, ovo nije ekskurzija", rekao je ruski predsednik po dolasku u San Francisko gde ga je dočekao guverner Kalifornije Arnold Švarceneger, i dodao da bi voleo da rezultat te posete bude unapređenje odnosa.

Ruski predsednik je ranije najavio izgradnju ruskog tipa Silicijumske doline, "grada inovacija" u Skolkovu, nedaleko od Moskve.

Švarceneger je uoči posete ruskog predsednika rekao da "Medvedev ima viziju i da američke kompanije mogu da pomognu svojim ruskim partnerima da izgrade Silicijumsku dolinu u Skolkovu".

Ruski predsednik će tokom dana obići velike kompanije u Silicijumskoj dolini poput Tvitera, Epla i drugih i posetiti Univerzitet Stanford.

Tokom ove posete se očekuje i potpisivanje ugovora o saradnji Dženeral motorsa i ruskog prozivođača teških kamiona KAMAZ.

Nakon obilaska Silicijumske doline, Medvedev sutra putuje u Vašington gde će razgovarati sa Obamom i predstavnicima oba doma američkog Kongresa.

Šef ruske države potom putuje u Kanadu na samite G8 i G20 koji se održavaju od 25. do 27. juna.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Lokacija: SAD

Ličnosti: Dmitrij Medvedev, Barak Obama


Unesite tekst komentara:

<<

23. avgust - 29. avgust 2010.

>>