emg home
RSS

Stanišić u bolnici zbog kamena u bubregu

05. jul 2010. | 17:23

Izvor: Beta

Grad: Hag

Izvođenje dokaza na suđenju Jovici Stanišiću pred Haškim tribunalom nije danas nastavljeno zato što je Stanišić prebačen u bolnicu zbog bolova od kamena u bubregu.Predsedavajući sudija Alfons Ori rekao je da je optuženi Stanišić "hitno prebačen u bolnicu zbog kamena u bubregu zato što mu je bila potrebna urgentna nega", ali i da će "tokom dana biti vraćen u sudski pritvor".

Pritvorski lekar Mikael Eikof prethodno je pretresno veće obavestio da Stanišić neće moći da prisustvuje današnjem zasedanju zbog bolova izazvanih pokretanjem kamena u bubregu.

Umesto iskaza sledećeg svedoka optužbe, tema današnje kratke rasprave bila su proceduralna pitanja.

Stanišić ima i hronično oboljenje organa za varenje (paučitis) i depresiju. Prema izveštajima doktora Eikofa, koje Tribunal redovno objavljuje, Stanišić je nedavno imao alergijsku reakciju, izraženu kroz povraćanje i osip, na lek koji mu je prepisan zbog paučitisa.

Lekari su mu zatim taj lek ukinuli, posle čega je oboljenje postalo nešto aktivnije, a sudski postavljeni specijalisti trenutno razmatraju novu terapiju.

Bivši načelnik Službe državne bezbednosti Srbije optužen je za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj i BiH 1991-95. godine. Zajedno sa njim, optužen je i njegov tadašnji pomoćnik Franko Simatović zvani Frenki.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Sudstvo

Ličnosti: Jovica Stanišić


Unesite tekst komentara:

<<

06. septembar - 12. septembar 2010.

>>
  • Milosavljević: Privatni doktori ce uskoro otvarati bolovanja

    9. sep 2010.

    Beta