emg home
RSS

Miletić: Nisam znao da ulaskom u Skupštinu rizikujem život

06. jul 2010. | 18:13

Izvor: Beta

Grad: Kosovska Mitrovica

Šef poslaničkog kluba Srba u Skupštini Kosova Petar Miletić izjavio je danas da mu je teško da poveruje da je neko pucao u njega zato što pripada nekoj drugoj političkoj opciji ili zato što učestvuje u radu kosovskog parlamenta.

Miletić, koji je juče ujutro u Kosovskoj Mitrovici ranjen u obe noge i nalazi se na intenzivnoj nezi bolnice u tom gradu, rekao je Radiju Slobodna Evropa da je bio svestan da je riskantno da prihvati poslaničko mesto u Skuštini Kosova, ali da nije znao da time rizikuje život.

"Hteo sam da preuzmem taj rizik jer sam mislio da se u kosovskim institucijama nešto korisno može uraditi za Srbe. To je bio jedan od mojih osnovnih razloga zasto sam to prihvatio. Mogao sam da živim i bez toga, ali sam mislio da ima svrhe biti tamo. Nažalost, neko misli da nema svrhe i ne samo da nema svrhe, nego da treba sprečiti i fizički onoga ko to radi", kazao je on.

Miletić, generalni sekretar Samostalne liberalne stranke, koja sarađuje s kosovskim institucijama, i jedan je od retkih Srba koji sarađuje s vlastima u Prištini, rekao je da smatra da je u politici zauzeo ispravan stav i da ne želi da ga menja.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo, Hronika

Lokacija: Kosovo

Ličnosti: Petar Miletić

Institucije: Skupština Kosova, Samostalna liberalna stranka


Unesite tekst komentara:

<<

06. septembar - 12. septembar 2010.

>>
  • Milosavljević: Privatni doktori ce uskoro otvarati bolovanja

    9. sep 2010.

    Beta