emg home
RSS

Vlada odobrila isplatu jednokratne pomoći

08. jul 2010. | 17:21

Izvor: Beta

Vlada Srbije odobrila je danas isplatu jedokratne pomoći u iznosu od 5.000 dinara za zaposlene u javnom sektoru.Državni sekretar u Ministarstvu rada i socijalne politike Zoran Martinović izjavio je da je uslov za isplatu da je neto plata zaposlenog manja od 50.000 dinara i dodao da se odluka ne odnosi na zaposlene u javnim preduzećima i penzionere.

Martinović je rekao, da su to, na primer, stalno zaposleni u državnoj upravi, socijalnim ustanovama, policiji, prosveti, vojsci, zdravstvu, lokalnim samoupravama i autonomnim pokrajinama.

"Isplata će početi čim budu utvrđeni spiskovi zaposlenih", rekao je Martinović i dodao da je cilj da se najveći deo isplati do 16. jula.

Vlada Srbije usvojila je danas Predlog zakona o potvrđivanju finansijskog ugovora (Program modernizacije škola) između Srbije i Evropske investicione banke, Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, Predlog zakona o izmena i dopunama zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Vlada je donela Uredbu o kriterijumima za određivanje ponuđača koji mogu da učestvuju u realizaciji projekata propisanih Zakonom o podsticanju građevinske industrije Srbije u uslovima ekonomske krize.

Doneta je i Odluka o osnivanju Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja.

Vlada je usvojila Strategiju razvoja informacionog društva Srbije do 2020. godine kao i Strategiju razvoja i promocije društveno odgovornog poslovanja u Srbiji od 2010. do 2015. godine.

Usvojen je i Zaključak o programu rasporeda i korišćenja sredstava za informatičko opremanje osnovnih škola "Digitalna škola".

Doneta su rešenja o dodeli novčanih nagrada sportistima za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u streljaštvu u disciplini vazdušna puška, zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u streljaštvu u disciplini vazdušni pištolj i srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u rvanju. 

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Pomoć, Javni sektor

Ličnosti: Zoran Martinović

Institucije: Vlada Srbije


Unesite tekst komentara:

<<

06. septembar - 12. septembar 2010.

>>
  • Dostanić: Investitori nisu pohrlili da kupuju akcije NIS

    9. sep 2010.

    Tanjug