emg home
RSS

Traži se ocena zakona o podsticanju građevinske industrije

09. jul 2010. | 09:51

Izvor: Emg.rs

Koalicija za nadzor javnih finansija i Transparentnost Srbija podneli Ustavnom sudu inicijativu za ocenu ustavnosti i zakonitosti Zakona o podsticanju građevinske industrije u uslovima ekonomske krize.

U saopštenju Koalicije se navodi da su odredbe zakona u suprotnosti sa Ustavom Srbije, Zakonom o javnim nabavkama, Sporazumomom o slobodnoj trgovini u centralnoj Evropi i Sporazumom o stabilizaciji i pridruženju. Dodaje se da suspendovanje nekih od najznačajnijih odredbi Ustava, zakona i sporazuma kojima se obezbeđuju transparentnost procedura, jednak pravni položaj svih ponuđača i poštovanje principa konkurencije predstavlja otvoren poziv za korupciju.

"Vlada, Skupština i predsednik Srbije nisu dobili mandat da promovišu korupciju i van snage stavljaju Ustav Srbije i ratifikovane međunarodne sporazume, niti da u pitanje dovode evropsku budućnost zemlje", navodi se u saopštenju.

Koalicija za nadzor javnih finansija i Transparentnost Srbija pozvale su Ustavni sud Srbije da prihvati inicijativu i obustavi primenu zakona.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

06. septembar - 12. septembar 2010.

>>