emg home
RSS

MMF u avgustu radi petu reviziju aranžmana sa Srbijom

03. avgust 2010. | 08:59

Izvor: Emg.rs

Misija Međunarodnog monetarnog fonda boraviće u Srbiji od 19. do 31. avgusta, u okviru pete revizije tekućeg kreditnog aranžmana sa Srbijom, vrednog oko tri milijarde evra.

Stalni predstavnik Misije MMF-a u Beogradu Bogdan Lisovolik kazao je ranije da će glavna tema biti zakon o fiskalnoj odgovornosti, kojim bi Srbija trebalo da definiše do kog nivoa država može da se zadužuje.

Prema ranijem dogovoru sa MMF-om, Vlada Srbije usvojila je izmene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju i dostavila ih Skupštini Srbije. Predviđeno je da se pre usvajanja tih izmena poslanci izjasne o zakonu o fiskalnoj odgovornosti.

Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić najavio je da će sa MMF-om razgovarati i o povećanju penzija i plata u javnom sektoru, koje su zamrznute krajem 2008. Prema sporazumu sa MMF-om, plate i penzije bi trebalo da ostanu zamrznute do aprila 2011, a tokom četvrte revizije je dogovorena dinamika povećanja primanja državnih službenika i penzionera u aprilu i oktobru 2011. i aprilu 2012.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

04. oktobar - 10. oktobar 2010.

>>