emg home

RSS

Diana Dragutinović protiv odmrzavanja plata i penzija

19. avgust 2010. | 08:51 13:08

Izvor: B92

Ministarka finansija Diana Dragutinović izjavila da plate i penzije ne bi trebalo odmrzavati sad, već iduće godine, kako je dogovoreno s Međunarodnim monetarnim fondom.

Diana Dragutinović je za B92 kazala da će ministar ekonomije Mlađan Dinkić tražiti povećanje plata i penzija, ali da će ona insistirati na poštovanju Zakona o budžetu, prema kom plate i penzije treba da ostanu na istom nivou do kraja godine.

"Ministar ekonomije će izaći s tim predlogom, a ja ću se ponašam onako kako treba da se ponašam kao ministarka finansija. Za mene je ono što je dogovoreno zakon. Za mene je zakon Zakon o budžetu, kojim smo planirali da plate i penzije budu zamrznute do kraja godine", kazala je ona.

Diana Dragutinović je kazala da će Dinkićev predlog biti jedna od platformi za pregovore, a mimoilaženje u stavovima s ministrom ekonomije objašnjava time što ekonomisti različito vide rešenja za borbu protiv krize. "Ništa neobično, posebno ne neobično u vreme krize i posebno zato što niko sa sigurnošću ne može reći šta je baš najbolja fiskalna politika za jednu zemlju u periodu krize. Mi ćemo na kraju postići dogovor", rekla je ministarka.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

19. avgust 2010. 11:23:36

| miki

0

Svakako da ne postoje realna sredstva za povećanja plata i penzija,jer bi to bio veliki izdatak u budžetu koji se puni, samo ukoliko se poveća proizvodnja u Srbiji.Očekivalo se povećanje poljoprivredne proizvodnje,najvećeg resursa u Srbiji,ali ,nažalost,Vlada Srbije i sama ministarka finansija je ''uništila'' poljoprivredne useve nerazumnom odlukom da ne dozvoli novčana sredstva za nabavku protivgradnih raketa,a znamo koje su posledice svega toga.Smatram da bi samo za vladu, paradajz trebalo da košta 3000 dinara kgr.,a rakija od ovogodišnjih šljiva 5000 din. litar

<<

21. maj - 27. maj 2012.

>>
PON
21
UTO
22
SRE
23ČET
24PET
25SUB
26NED
27