emg home
RSS

Premijer: Prvi znaci oporavka u drugoj polovini godine

12. jul 2010. | 09:24 09:46

Izvor: B92, Emg.rs, Beta

Građani će prve znake oporavka privrede osetiti u drugoj polovini godine, kad se očekuje rast bruto domaćeg proizvoda i zaposlenosti, izjavio premijer Mirko Cvetković.

Prema njegovim rečima, pun zamah privrede očekuje se sledeće godine. Cvetković smatra da će građani osetiti boljitak kad rast privrede premaši dva odsto, ocenjujući da će se to na mikronivou desiti kad počne veće zapošljavanje, što će biti posledica rasta BDP-a i obrnuto.

"Ja pretpostavljam da bi to moglo da se desi kad rast premaši dva odsto. U prvom kvartalu smo imali rast 0,6 do 0,7 odsto, za drugi kvartal nemamo podatke, ali sigurno je veći od jedan odsto, neki čak indikatori govore da je blizu dva, ali onog trenutka kad stopa premaši dva odsto mi ćemo u suštini početi da se približavamo nivou koji smo imali pre krize", izjavio je Cvetković.

"Očekujem iznenađenja, u pozitivnom smislu. Želim da kažem da je rast o kom govorimo zasnovan na mnogo boljim osnovama nego što je bio prethodni rast, jer je baziran na rastu industrijske proizvodnje i na rastu izvoza, čime se proširuje naše tržište tako što se nalaze tržišta van naših granica“, kaže on.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>
  • Radnici čačanske čipsare od sutra u štrajku upozorenja

    14. sep 2010.

    Čačak, Beta