emg home
RSS

Tadić i Leterm o jačanju ekonomske saradnje

15. jul 2010. | 15:26 16:21

Izvor: Beta

Grad: Brisel

Predsednik Srbije Boris Tadić i belgijski premijer Iv Leterm danas su u Briselu potvrdili rešenost za jačanje ekonomske saradnje Srbije i Belgije.


Šefovi diplomatija Srbije i Belgije Vuk Jeremić i Steven Vakere su, istovremeno, potpisali sporazum dve zemlje o socijalnoj sigurnosti.

Leterm je to pozdravio i, kako je saopštio, "znamo da su neki važni ekonomski dosijei na stolu idućih sati ili dana, što može produbiti ekonomske odnose i Srbije".

"Nadam se da će pregovori o tome biti uspešno privedeni kraju", precizirao je belgijski premijer.

Agencija Beta saznaje u belgijskim poslovnim krugovim da je reč o praktično dogovorenom sporazumu belgijske kompanije za masovnu distribuciju prehrambenih artikala i svakodnevnih potrepština Delhaize i srpske kompanije Delta. To podrazumeva dolazak te moćne belgijske multinacionalne firme na srpsko tržište.

Tadić je rekao da je Srbija, kao i mnoge evropske zemlje regiona, pogođena finansijskom krizom, došlo je do povećanja nezaposlenostii, kao i u drugim zemljema, ali je podvukao da je u Srbiji uspostavljena makroekonomska stabilnost i da javni dug zemlje nije visok.

Srbija, međutim ima strukturne probleme i očekuje značajne investicije iz EU i Belgije, zaključio je Tadić.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Trgovina, Ekonomska saradnja

Ličnosti: Boris Tadić, Iv Leterm

Kompanije: Delta, Delhaize


Unesite tekst komentara:

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>

Povezani naslovi