emg home
RSS

Tadić: Srbija ne odustaje ni od Kosova ni od EU (VIDEO)

26. jul 2010. | 18:04 18:10

Izvor: Emg.rs

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je danas da će Srbija i u teškim okolnostima nastaviti da se bori za očuvanje Kosova i da neće odustati od članstva u Evropskoj uniji jer su građani na poslednjim izborima dali legitimitet takvoj politici.

Tadić je, obraćajući se novinarima, rekao da će se borba za očuvanje Kosova voditi tako što će rezolucija koja se u ovom trenutku piše sadržati nove mogućnosti za odbranu integriteta Srbije.

"Kompromisno rešenje je bilo lakše postići poslednjih 10 godina nego danas, ali to ne znači da iko beži od ogovornosti, niti da iko ima pravo da odustane od legitimnih prava našeg naroda kada je reč o nacionalnim interesima na Kosovu", rekao je Tadić, navodeći da je kompromisno rešenje jedino rešenje koje srspka vlast u ovom trenutku želi da postigne.

Na pitanje da li pred MSP-om treba tužiti zemlje koje su priznale nezavisnost Kosova, Tadić je odgovorio da ne vidi nijedan argument za takav nastup Srbije, pogotvo što bi takvo pitanje bilo direktno usmereno protiv najznačajnijih činilaca međunarodne politike danas.

Osvrćući se na tok današnje diskusije u Parlamentu, Tadić je ocenio da je ona bila kudikamo demokratskija i trezvenija nego što je bila svaka diskusija u poslednjih 15 godina o Kosovu.

Predsednik je takođe dodao da će izbori biti održani 2012. godine i da situacija u kojoj se zemlja našla posle mišljenja MSP-a ne sme da bude argument za prevremene izbore.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo

Lokacija: Kosovo

Ličnosti: Boris Tadić

Institucije: EU, Skupština Srbije, Međunarodni sud pravde


Unesite tekst komentara:

<<

27. septembar - 03. oktobar 2010.

>>
 • Štada planira promene u radu u Srbiji zbog pada cene akcija

  29. sep 2010.

  Berlin

 • Koha: Bez dijaloga sa Beogradom do izbora predsednika Kosova

  29. sep 2010.

  Priština, Beta

 • Povređena devojčica dobro

  29. sep 2010.

  Kosovska Mitrovica, Beta

 • Stejt department: Hilari Klinton idućeg meseca na Balkanu

  29. sep 2010.

  Vašington, Beta

 • Sastanak predstavnika međunarodne zajednice i vlasti Kosova

  29. sep 2010.

  Priština, Beta