emg home

RSS

Poljoprivrednici preuzeli 39 miliona evra kredita

30. jul 2010. | 15:15

Izvor: Emg.rs

Do sada je oko 6.150 poljoprivrednih proizvođača preuzelo kratkoročne i dugoročne kredite koje subvencioniše Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u ukupnom iznosu od 39 miliona evra, saopšteno je danas iz tog ministarstva.U okviru kreditne podrške poljoprivredi, koju sprovodi Ministarstvo poljoprivrede u saradnji sa bankama, do sada je osam banaka odobrilo oko 22,7 miliona evra dugoročnih kredita, koji se najčešće podižu radi kupovine kombajna, traktora, mehanizacije, ali i za izgradnju skladišnih prostorija i drugih objekata.

Dugoročne kredite odobrile su Pro Kredit banka, Erste banka, Kredi Agrikol Srbija, Banka Inteza, Metals banka, Hipo Alpe Adria, Komercijalna banka i Agrobanka.

Istovremeno je deset banaka isplatilo oko 16,3 miliona evra kratkoročnih kredita, koji se prema podacima Ministarstva poljoprivrede, najčešće koriste za nabavku đubriva, semena, za plaćanje radova na njivama i slično.
Tu vrstu kredita odobrile su Komercijalna banka, NLB banka, Kredi banka, Banka Inteza, Pro kredit banka, Hipo Alpe Adrija banka, Kredi agrikol Srbija, Agrobanka AIK i Univerzal banka.

Prethodne nedelje odobreno je još oko 270 kredita za poljoprivredne proizvođače, u ukupnoj vrednosti od oko 2,2 miliona evra.

Ministarstvo poljoprivrede potpisalo je 11. marta sa 20 banaka ugovore o kratkoročnom i dugoročnom kreditiranju poljoprivredne proizvodnje.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Poljoprivreda, Krediti

Ličnosti: Metals banka

Kompanije: Komercijalna banka, Metals banka, Agrobanka, Pro Kredit banka, Kredi Agrikol Srbija, Hipo Alpe Adria


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>