emg home
RSS

Milka Forcan: Miškovića prerastao vlastiti biznis

13. avgust 2010. | 09:26 13:41

Izvor: Emg.rs, Beta

Bivša potpredsednica Delta holdinga Milka Forcan izjavila da je vlasnika te kompanije Miroslava Miškovića prerastao biznis kojim se bavi.

Milka Forcan je dodala da, iako je Miškovićev uspeh u vođenju Delte bio vanserijski, on ipak nije bio u stanju da na pravi način prati veliki rast kompanije i promene na tržištu u zemlji i van nje.

Ona je za Kurir svoj sukob s Miškovićem objasnila time što je on čovek koji sve u životu posmatra crno i belo. "Kod Miškovića postoji apsolutno odsustvo sluha za komunikaciju, da se sasluša neko drugi. Rezultat toga je ekstremno ponašanje. S nekim ste bili 20 godina maltene najbliži saradnik, a sada šaljete svoje resurse i logistiku na njega", kaže Milka Forcan.

 

Sud ponovo odbio zahtev Miroslava Miškovića

Privredni apelacioni sud odbio zahteve kompanije Hamslade da firmi Jugohemija menadžment privremeno bude zabranjeno raspolaganje dvema zgradama u Beogradu i da kompanijama Jugohemija i Form Comunication, vlasnicima Jugohemija menadžmenta, privremeno bude zabranjeno donošenje odluka o raspolaganju imovinom te firme.

Time je, kako je navedeno u Apelacionom privredom sudu, potvrđena prvostepena odluka Privrednog suda u Beogradu i odbijena žalba kompanije Hamslade na tu odluku.

Kiparska kompanija Hamslade je vlasnik Delta holdinga i 60 odsto kapitala Delta stara, u kom preostalih 40 odsto ima Form Communications, za koju se veruje da pripada Milki Forcan.

Sporom oko imovine Jugohemije i blokiranja računa Delta stara, vlasnika 77 odsto akcija te farmaceutske fabrike, obelodanjen je sukob vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića i njegove bivše bliske saradnice Milke Forcan. Delta je u julu podnela krivične prijave protiv Milke Forcan, predsednice Upravnog odbora Jugohemije, i njene sestre Smiljke Mileusnić-Adžić, direktorke te kompanije, zbog sumnje da su zloupotrebile službeni položaj, a povod su vlasnički odnosi u Jugohemiji i u Delta staru.

Prema ranijim navodima iz Delte, osnivanjem kompanije Jugohemija menadžment povećan je udeo firme Form Communication u farmaceutskoj kompaniji Jugohemija. U Delti su naveli da je Jugohemija na novu firmu, kao osnivački kapital od 25 odsto, unela dve zgrade u Resavskoj ulici u Beogradu, dok je Form Communications za 75 odsto vlaništva unela manjinski udeo u firmi Delta star, većinskom vlasniku Jugohemije.

Milka Forcan je obacila optužbe da je nelegalno otuđila deo imovine Jugohemije.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Trgovina, Vlasnički odnosi

Ličnosti: Miroslav Mišković, Milka Forcan, Smiljke Mileusnić-Adžić

Institucije: Privredni sud u Beogradu, Privredno-apelacioni sud

Kompanije: Delta Holding, Jugohemija, Form Communications, Jugohemija menadžment, Hemslade


Unesite tekst komentara:

<<

22. novembar - 28. novembar 2010.

>>

Povezani naslovi