emg home
RSS

Skijališta Srbije ulažu 1,5 milijardi dinara na Kopaoniku (VIDEO)

08. septembar 2010. | 12:44

Izvor: Emg.rs

Grad: Kopaonik

Ove godine preduzeće Skijališta Srbije će na Kopaoniku uložiti 1,5 milijardi dinara, rekao je danas ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić prilikom obilaska radova na toj planini.

On je rekao da će biti postavljene dve nove žičare, izgrađene tri staze, te da će biti postavljeni dodatni topovi za veštačko osneživanje. Dinkić je objasnio da će tako 70 odsto planine biti pokriveno sistemima za veštački sneg. Radovi bi, prema njegovim rečima, trebalo da budu završeni do 1. decembra.

Dinkić je takođe rekao da bi zimska sezona mogla da počne već 1. decembra i apelovao na hotelijere da na početku sezone ponude razumne cene kako bi privukli domaće turiste.

„Država je svoj deo posla uradila, a očekujemo i da će ugostitelji biti razumni i predlažem im da imaju povoljne cene aranžmane“, rekao je Dinkić.

       

Direktor preduzeća Skijališta Srbije Nebojša Skorić je rekao da se radovi finansiraju delom iz kredita, a delom iz budžeta. On smatra da će krediti biti vraćan iz zarade tog preduzeća koja bi, prema njegovim rečima, trebalo da bude veća iz godine u godinu.

Pomenuta ulaganja, kako je objasnio Skorić, se ne odnose samo na skijašku već i na komunalnu infrastrukturu. On je rekao da je u planu takođe gasifikacija tog područja.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Turizam, Ulaganja

Ličnosti: Mlađan Dinkić

Kompanije: JP Skijališta Srbije


Unesite tekst komentara:

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>

Povezani naslovi