emg home
RSS

Radnici Telekoma Kosovo uklanjaju bazne stanice Telekoma Srbija

26. septembar 2010. | 11:37 16:08

Izvor: Beta

Grad: Priština

Radnici Telekoma Kosovo i pripadnici specijalne jedinice kosovske policije od jutros uklanjaju bazne stanice fiksne i mobilne telefonije Telekoma Srbija širom Kosova gde žive Srbi. Oko 80.000 Srba na Kosovu ostalo bez mobilne, a nekoliko hiljada bez fiksne telefonije.

Koordinator tehnike izvršne jedinice Telekoma Srbija za Kosovo Ilija Ivanović izjavio je da je uklonjena oprema u Kosovskom pomoravlju, na centralnom Kosovu, u Štrpcu i Goraždevcu.

Ivanović je izjavio da je 80.000 Srba na Kosovu ostalo bez mobilne, a nekoliko hiljada bez fiksne telefonije. Ivanović je kazao da samo na severu Kosova radi i fiksna i mobilna telefonija.

On je odbacio optužbe kosovskih privremenih institucija da Telekom Srbija radi bez licence. "Imamo licencu od 1997. Telekom Srbije radi u skladu s rezolucijom 1244", kazao je on.

Ivanović kaže da je reč o žestokom udaru, koji je došao bez najave i upozorenja. "O svemu smo obavestili Beograd", rekao je Ivanović i dodao da smatra da je ukidanje telefonije pritisak pred razgovore Beograda i Prištine kako bi Srbi ostali bez komunikacija.

Direktor Pošta Srbije na Kosovu Ranđel Nojkić rekao je da su bez mobilne mreže ostali Srbi u centralnom, istočnom Kosovu i na Brezovici, a većina u centralnom Kosovu bez fiksne telefonije.

Telekom Srbija je saopštio da će zaštititi korisnike i zaposlene. "Učinićemo sve da im ponovo obezbedimo usluge neophodne za komunikaciju, po domaćim tarifama i bez međunarodnog pozivnog broja", naveo je Telekom i najavio dalje pravne korake za zaštitu imovine na Kosovu.


O.Ivanović: Uklanjanje opreme opasno i štetno

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović ocenio je danas da je uklanjanje baznih stanica Telekoma Srbija na Kosovu štetno i opasno. "Podiže se napetost u momentu kad se razmišlja o tome kako da se
delegacije Beograda i Prištine sastanu i naprave nešto konstruktivno", rekao je Ivanović.

On je rekao da predstavnici nekih zemalja u Prištini podržavaju odluku o uklanjanju baznih stanica Telekoma Srbija na Kosovu i da Albanci tu akciju ne sprovode sami. "To pokazuje da međunarodna zajednica nije jednodušna u oceni stanja i mera koje bi trebalo preduzeti i ozbiljno dovodi u pitanje dobre namere Beograda, koji je u situaciji da nekako mora da reaguje", rekao je Ivanović.

 

M.Ivanović: Srbija da isljuči telefoniju celom Kosovu

Predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova Milan Ivanović pozvao je srpske vlasti da uzvrate i isključe telefoniju na čitavom Kosovu.

"Akcija albanskih specijalnih jedinica policije zastrašila je sve Srbe na Kosovu koji od srpskog državnog rukovodstva traže da odgovori recipročno i da preko telekomunikacionog centra u Nišu na celom Kosovu isključi mobilnu i fiksnu telefonsku mrežu i Internet", navedeno je u saopštenju Veća koje je potpisao Ivanović.

 

Euleks: Ne remetiti život običnih građana

Euleks je apelovao na sve strane da povedu računa o tome da se život običnih građana ne remeti.

Portparol Euleksa Hans Kristijan-Klasing je rekao da isključenje predajnika nije u nadležnosti Euleksa i da ne može da ih komentariše, ali da je stav Euleksa da komercijalna pitanja ne treba politizovati.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo, Mobilna telefonija, Fiksna telefonija

Lokacija: Kosovo

Ličnosti: Oliver Ivanović, Ilija Ivanović, Milan Ivanović, Ranđel Nojkić, Hans Kristijan-Klasing

Institucije: Euleks, Srpsko nacionalno veće severnog Kosova

Kompanije: Telekom Srbija, Pošte Srbije, Telekom Kosova


Unesite tekst komentara:

26. septembar 2010. 23:22:08

| igor

0

ajmo gospodo politicari pokazite se!
ako treba rat onda rat

<<

29. novembar - 05. decembar 2010.

>>

Povezani naslovi