emg home
RSS

Sednica prekinuta zbog obustavljanja TV prenosa

30. septembar 2010. | 09:07 17:56

Izvor: Emg.rs, Beta

Sednica Skupštine Srbije na kojoj ministri odgovaraju na pitanja poslanika prekinuta je danas posle jednog sata, pošto je Radio televizija Srbije obustavila prenos sednice zbog utakmice odbojkaške reprezentacije Srbije.

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je da je prekinula današnju sednicu jer je obustavljen direktan TV prenos, čime je prekršena odredba poslovnika o javnosti u radu Skupštine.

"Mera predviđena članom 215 poslovnika odnosi se na to da kada je vlada prisutna na sednicama Narodne skupštine, odnosno kada poslanici postavljaju pitanja predstavnicima vlade, taj deo rada mora biti direktno prenošen i skupština je u obavezi da to obezbedi", rekla je predsednica Skupštine.

Ona je dodala da se problem TV prenosa mora rešiti u dogovoru sa javnim servisom, naročito zbog sve evidentnijih zahteva RTS-a da budu isplaćeni dugovi Skupštine za prenose od 2005. godine.

Na pitanja poslanika odgovarao je premijer Mirko Cvetković, a u parlament su došli ministar energetike Petar Škundrić, ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić, ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović, ministar zdravlja Tomica Milosavljević, ministarka za sport i omladinu Snežana Samardžić Marković, ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić i ministar prosvete Žarko Obradović.

Premijer Srbije izjavio je da nisu tačne ocene da Srbija plaća najskuplji gas u regionu. "Trenutna cena gasa u Srbiji nije direktno povezana sa sporazumom sa Rusijom o izgradnji gasovoda Južni tok. Što se gasa tiče, plaćamo svetsku cenu gasa plus transport za koji imam informaciju da je nešto skuplji", kazao je Cvetković odgovarajući na pitanja poslanika.

Skupština Srbije će u 19 sati nastaviti sednicu na cijem dnevnom redu je popunjavanje skupštinskih odbora.

Skupština je danas počela vanrednu sednicu posle dvomesečne letnje pauze, na kojoj razmatra predlog za izbor članova skupštinskih odbora koji imaju manje od 17 članova.

Predviđeno je da se odbori koji imaju manje od 17 članova popune izborom novih članova, tako da se u njihovom sastavu prilikom utvrđivanja srazmernog učešća poslaničkih grupa obezbeđuje većina onih stranaka koje čine vladajuću koaliciju.

Redovno jesenje zasedanje parlamenta počeće u ponedeljak, 4. oktobra uz postavljanje garde ispred ulaza u Dom Narodne skupštine i himnu.

Na dnevnom redu sednice u ponedeljak biće izmene i dopune Zakona o budžetskom sistemu, kao i predlozi zakona o akreditaciji, zaštiti potrošača, vazdušnom saobraćaju i o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama.

 

U Skupštini lista kandidata za izbor člana Saveta RRA


Odbor Skupštine Srbije za kulturu i informisanje uputio je danas parlamentu listu kandidata za izbor člana Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) koju je podnela Konferencija univerziteta Srbije.

Kandidati su profesorka univerziteta Nataša Gospić i diplomirani pravnik i dugogodišnji novinar iz Kragujevca Goran Petrović, a parlament će izabrati jednog od njih.

Oni su predloženi kao kandidati za člana Saveta RRA umesto preminulog profesora Svetozara Stojanovića.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Skupštinsko zasedanje

Institucije: RRA, Skupština Srbije


Unesite tekst komentara:

<<

27. septembar - 03. oktobar 2010.

>>

Povezani naslovi