emg home
RSS

Miodragu Babiću orden Malteškog reda

30. septembar 2010. | 17:41

Izvor: Emg.rs

Miodrag Babić, donedavni predsednik kompanije Hemofarm iz Vršca, odlikovan je visokim ordenom Malteškog reda "Pro Merito Melitense" po odluci princa i velikog majstora Fra’ Metjua Festinga.Orden je Babiću danas na svečanosti u klubu Privrednik uručio Flaminio Farnesi, ambasador Suverenog Vojnog Malteškog Reda u Srbiji, jedne od najstarijih institucija hrišćanske zapadne civilizacije.

Ovo priznanje za zasluge uspostavljeno je 1920. godine i dodeljuje se ličnostima koje su svojim radom dale doprinos i aktivno promovisale hrišćanske vrednosti i dela ljubavi hrišćanske tradicije.

U obrazloženju za dodelu priznanja ističe se da je Miodrag Babić tokom svog dugogodišnjeg rada negovao najviše ljudske vrednosti te da je reč o „harizmatičnoj ličnosti koja ima savršenu simbiozu najviših vrednosti, tradicionalizma upotpunjenog pravim osećajem za inovacije, razvoj i savremeno poslovanje”.

Posebno je naglašena činjenica da je Babić inicirao osnivanje Fondacije Hemofarm koja od nastanka, 1993. pomaže ugroženima i daje značajan doprinos afirmaciji pravih vrednosti: od brige za izbeglice i decu bez roditeljskog staranja, bolesne, posebno stare i nemoćne, preko stipendiranja do podrške institucijama i manifestacijama obrazovanja, nauke, kulture i sporta. 

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Nagrade

Ličnosti: Miodrag Babić

Kompanije: Hemofarm


Unesite tekst komentara:

<<

04. oktobar - 10. oktobar 2010.

>>

Povezani naslovi