emg home
RSS

Nastavlja se izgradnja mosta Obrenovac-Surčin

01. februar 2011. | 15:03

Izvor: Emg.rs

Izgradnja mosta preko Save, koji će spojiti drumski saobraćaj opština Obrenovac i Surčin, biće nastavljena sutra, posle više od deset godina, saopšteno je iz Skupštine grada Beograda.Vozači će od Obrenovca, preko mosta na Savi i teritorije opštine Surčin za manje od pola sata moći da stignu do autoputa Beograd-Zagreb, a dalje se otvaraju mogućnosti putovanja obilaznicom oko Beograda, navodi se u saopštenju.

Most na Savi trebalo bi da omogući bolju saobraćajnu povezanost stanovnicima Obrenovca i Surčina kojima je potrebno oko jedan sat da predu s jedne obale na drugu.

Osim mosta preko Save izgradiće se i pristupni put na teritoriji opštine Obrenovac, od valjevskog puta do Save, a na teritoriji opštine Surčin biće izgrađen priključni krak sa mosta na regionalni put u Boljevcima, kojim se ostvaruje veza sa Surčinom.

Konstrukcija mosta sa toplovodom ostala je nedovršena, deo kolovozne ploče i nedovršen je pristupni put sa surčinske strane, dok sa obrenovačke strane pristupi mostu nisu ni započeti, navedeno je u saopštenju.

Most preko Save u Obrenovcu je deo jednog dužeg putnog pravca, Sremske gazele, koji će od mosta voditi do petlje Dobanovci na autoputu, koja je dugačka oko 20 kilometara i podeljena na tri deonice. U toku su radovi na drugoj deonici dužine sedam kilometara.

Nastavku radova na izgranji mosta preko Save u Obrenovcu prisustvovaće gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić i gradski menadžer Aleksandar Bijelić.

Radove na mostu finansiraju Grad Beograd i Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, a izvodiće ih preduzeće Mostogradnja.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Infrastruktura, Mostovi

Kompanije: Mostogradnja


Unesite tekst komentara:

<<

31. januar - 06. februar 2011.

>>