emg home

RSS

Sretenović: Samo tri pravosnažne presude

05. maj 2011. | 13:37

Izvor: Beta

Predsednik Saveta Državne revizorske institucije Radoslav Sretenović izjavio je danas da su donete samo tri pravosnažne i tri prvostepene presude u postupcima koje je DRI pokrenula za prekršaje u trošenju budžeta Srbije za 2008.

DRI je u februaru 2009, posle revizije budžeta za 2008, podnela prekršajne prijave protiv 19 odgovornih u ministarstvima i državnim upravama, među kojima je bilo šest aktuelnih i pet bivših ministara.

"Pravosnažne presude donete su u postupcima protiv bivših ministara za poljoprivredu i kulturu Slobodana Milosavljevića i Vojislava Brajovića i protiv bivše direktorke Uprave za zajedničke poslove Mirjane Nikolić", rekao je Sretenović. On je naveo da je Viši prekršajni sud u Beogradu potvrdio oslobađajuću presudu za Milosavljevića, dok je Brajović osuđen da plati kaznu. "DRI će zbog odluke drugostepenog suda u postupku koji je vođen protiv Milosavljevića podneti državnom javnom tužiocu inicijativu za zaštitu zakonitosti", najavio je Sretenović. On je istakao da Brajović prvostepeno usuđen da plati kaznu od 25.000 dinara i nije ulagao žalbu na presudu.

U toku je i drugostepeni postupak u slučaju presude protiv bivšeg direktora Uprave za trezor Ivana Maričića koji je osuđen na kaznu od 145.000 dinara.

Prvostepenu presudu za prekršaje u trošenju budžeta za 2008. godinu dobio je i bivši direktor Uprave za zajedničke poslove Novica Antić.

Sretenović je rekao da očekuje da uskoro počnu sudski postupci na osnovu 12 prekršajnih prijava koje je DRI podnela protiv 14 službenika Vlade Srbije za prekršaje u raspolaganju budžetom za 2009. Prijave su podnete protiv ministara Milutina Mrkonjića, Žarka Obradovića i Rasima Ljajića i protiv Saše Dragina koji je bio ministar poljoprivrede od rekonstrukcije Vlade.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Revizija

Ličnosti: Saša Dragin, Slobodan Milosavljević, Rasim Ljajić, Radoslav Sretenović, Milutin Mrkonjić, Vojislav Brajović, Ivan Maričić, Žarko Obradović, Novica Antić, Mirjana Nikolić

Institucije: Državna revizorska institucija


Unesite tekst komentara:

<<

06. februar - 12. februar 2012.

>>

Povezani naslovi