emg home
RSS

Danas: Holanđani misle da Srbija nije spremna za status kandidata

11. maj 2011. | 09:06

Izvor: Danas

Članovi delegacije holandskog parlamenta koja boravi u Srbiji nisu potpuno zadovoljni saradnjom Srbije s Tribunalom i navode da Srbija nije spremna za dobijanje statusa kandidata za EU do kraja godine, piše Danas.

List saznaje da je šefica holandske delegacije Herda Ferburg telefonom glavnom tužiocu Haškog tribunala Seržu Bramercu prenela, psole sastanaka delegacije u beogradu, da delegacija nije uverena u to da tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević ima stopostotnu kontrolu nad aktivnostima potrage za Ratkom Mladićem.

Pozivajući se na izjavu zamenika Herda Ferburg, poslanika Harija van Bomela, list piše da Holanđani smatraju da Srbija jednostavno nije spremna da dobije status kandidata za članstvo u EU do kraja godine. "Hari van Bomel kazao je po zavrsetku sastanka holandske delegacije u Beogradu da većina njegovih kolega, ali i građana Holandije, smatra da Srbija neće dobiti status kandidata do kraja godine i naveo da i on tako misli, iako snažno podržava evropsku integraciju Srbije", piše list.

Van Bomel je rekao da je njega i njegove kolege iznenadio Vukčevićev optimizam, koji je naveo kako je uveren da će Beograd ispuniti sve uslove za dobijanje statusa kandidata. "Pitao sam Vukčevića da li ima dovoljno moći da prodre u srž vojske i obaveštajnih službi, na šta je on odgovorio da je siguran da može. To mi je bilo veoma čudno, s obzirom na to da čak ni mi u Holandiji nismo potpuno sigurni u rad svojih tajnih službi", rekao je Van Bomel za Danas.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi

  • Vukčević i Bramerc o nastavku saradnje

    13. septembar 2011. 13:09 |

  • Bramerc doputovao u Beograd

    12. septembar 2011. 17:09 |

  • Bramerc u novembru očekuje izveštaj o skrivanju Mladića

    19. oktobar 2011. 15:10 |