emg home
RSS

Mas: Srbija da ubrza zakonodavnu reformu

08. jun 2011. | 16:57

Izvor: Beta

Nemački ambasador u Beogradu Volfram Mas izjavio je danas da Srbija treba da ubrza sprovođenje zakonodavnih reformi kako bi se stvorili uslovi da do kraja godine dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji (EU).

Na svečanosti u Vladi Srbije, povodom potpisivanja projekta "Podrška sprovođenju pravne reforme u Srbiji od 2011. do 2013. godine", Mas je rekao da je u proteklih nekoliko nedelja Srbija napravila veliki korak na putu ka EU, ali da još mnogo toga treba da se obavi, naročito u reformi pravnog sistema.

"Sada kada je Ratko Mladić bezbedno izručen Haškom tribunalu, možemo da se koncetrišemo na taj posao", rekao je Mas i najavio da će Srbija i dalje imati snažnu podršku Nemačke u sprovođenju reforme.

On je podsetio da je Nemačka u proteklih deset godina Srbiji pomogla u sprovođenju reformi sa oko milijardu evra i izrazio nadu da će Srbija uspeti da opravda to poverenje.

Mas je ocenio da je veoma važno da Srbija nastavi sa reformom u oblasti vladavine prava, jer je to uslov svih uslova da se privuče još stranih investicija.

Direktorka Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije Milica Delević rekla je da je cilj projekta podrška i praćenje procesa približavanja Srbije EU i unapređenje pravnog sistema, odnosno njegovog usklađivanja sa pravnim i ekonomskim sistemima zemalja u okruženju.

Ona je podsetila da je Nemačka i u protekloj deceniji bila veliki donator Srbiji u procesu evropskih integracija i najavila da je za ovu godinu predviđena pomoć od 117 miliona evra, od čega je najveći deo zajam pod veoma povoljnim uslovima. 

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

20. jun - 26. jun 2011.

>>