emg home
RSS

Vlada i čelnici opština: Problem rešavati sa Euleksom

13. jul 2011. | 15:56

Izvor: Emg.rs, Beta

Potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i čelnici opština sa severa Kosova dogovorili su se danas da u kontaktu sa Euleksom nađu rešenja za funkcionisanje i organizaciju Kosovske policije u srpskim sredinama Kosova.Na sastanku održanom u Beogradu sagovornici su se "takođe složili da se u procesu imenovanja komandira policijskih stanica mora uvažiti predlog lokalnih samouprava i da Euleks treba da ima značajnu ulogu u organizaciji policijske komande u srpskim sredinama", navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Dačić, Bogdanović, načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković i čelnici četiri opštine severnog Kosova razgovarali su o bezbednosno-političkoj situaciji u pokrajini nastaloj nakon rotacije komandira KP i suspenzije dela policajaca iz redova srpske zajednice, dodaje se u saopštenju.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je posle sastanka da su on i predstavnici ostale tri opštine zadovoljni dogovorom koji je postignut sa Dačićem i Bogdanovićem.

Pantić je dodao da je sastanak održan na inicijativu presednika sve četiri opštine - Leposavić, Kosovska Mitrovica, Zubin Potok i Zvečan.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je juče da Beograd želi da na konstrukitvan način reši problem rotacije komandira i da će u tom cilju Euleksu dostaviti imena komandira koje su imenovali odbornici četiri skupštine opštine severnog Kosova.

"Euleksu ćemo poslati imena komandira a na njima je da ih imenuju", rekao je Bogdanović i dodao da Vlada Srbije podržava odluku skupština sa severa Kosova o imenovanju komandira u stanicama Kosovska Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan.

Beograd ne želi da na bilo koji način degradira njihove jednoglasne odluke, rekao je ministar i dodao da će Beograd nastaviti dijalog kako bi rešio problem i kako suspendovani komandiri ne bi snosili posledice.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo, Policija

Lokacija: Kosovo

Ličnosti: Ivica Dačić, Goran Bogdanović

Institucije: Euleks, MUP Srbije


Unesite tekst komentara:

<<

17. oktobar - 23. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi