emg home
RSS

Dačić: Uskoro rešenje slučaja napada na Bir festu

22. avgust 2011. | 16:03 16:34

Izvor: Beta

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je danas da će uskoro biti rešen slučaj napada na posetioce beogradskog Bir festa (Beer).

Dačić je organizatore festivala označio kao odgovorne za dešavanja na tom festivalu, gde je nepoznati napadač nožem napao i ranio više ljudi.

"Ispitivanja su u toku i mislim da će to uskoro biti rešeno", rekao je ministar novinarima u Palati Srbije gde je sa direktorom ruske Federalne službe za kontrolu prometa narkotika Vladimirom Ivanovim potpisao sporazum o saradnji.

Na pitanje da li je policija odgovorna za propuste u obezbeđenju manifestacije na Ušću, Dačić je sa ironijom odgovorio da bi "jedino rešenje bilo da svaki građanin ima svog policajca".

"Šta radi organizator? Ostvaruje profit, a policija da obezbeđuje. Utvrdićemo da li postoji odgovornost policije, ali u smislu da li je ukazano na mere koje treba preduzeti", rekao je ministar.

 

Podignut stepen bezbednosti povodom 11. septembra

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će u Srbiji biti podignut nivo bezbednosti povodom desetogodišnjice terorističkih napada Al-kaide u Njujorku.

"Logično je očekivati da posle likvidacije Osame Bin Ladena i povodom desetogodišnjice tog monstruoznog čina postoji opasnost od terorističkog akta u svetu, a Srbija je deo globalne mreže protiv terorizma", rekao je Dačić novinarima u Palati Srbije.

Dacić je naveo da nema naznaka o eventualnom terorističkok napadu u Srbiji, ali da će za svaki slučaj dodatno biti zaštićena prvenstveno diplomatsko-konzularna predstavništva u Srbiji. 

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Bezbednost, Policija, Terorizam, Nasilje

Ličnosti: Ivica Dačić

Institucije: MUP Srbije


Unesite tekst komentara:

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi

  • Četiri osobe ranjene u pljački banke na Karaburmi

    20. oktobar 2011. 17:10 |

  • Dačić: Srbija želi da održi mir

    11. septembar 2011. 13:09 |

  • Srbiji ne preti neposredna opasnost od terorizma

    10. septembar 2011. 17:09 |