emg home
RSS

Vučić: Srbiji potreban napredak i približavanje EU

18. septembar 2011. | 13:00

Izvor: Beta

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da je bez obzira na poslednja dešavanja na Kosovu, Srbiji potreban napredak i približavanje EU.

"I dalje ćemo se boriti za očuvanje teritorijanog integriteta, uz istovremeno, konstataciju da je Srbiji potreban politički i ekonomski napredak i priblizavanje EU", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Komentarišući poslednja dešavanja na severu Kosova, Vučić je ocenio da su akcije Albanaca i Euleksa bile protivpravne.

On je kritikovao predsednika Srbije Borisa Tadića što je juče "mirno aplaudirao na teniskom meču, dok je narod na barikadama".

Vučić je kazao da će SNS insistirati na zakazivanju sednice skupštine o nepoverenju vladi, koja je, kako je naveo "dovela do propasti i kada je reč o očuvanju Kosova, i lošoj ekonomskoj situaciji".

"Većina Srba na Kosovu ne želi više da dođe na sastanak sa šefom beogradskog pregovaračkog tima Borislavom Stefanovićem i ministrom za Kosovo i Metohiju Goranom Bogdanovićem. Toliko ih narod voli", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima Vlada Srbije nema nijednu tačku, kojom bi danas mogla da se pohvali. "Vlada vara građane", dodao je on.

Vučić je ukazao da je neophodno da svi politicki subjekti pokušaju da postignu konsenzus o tome šta je najbolje za građane, "jer ono što vlast radi je obmana".

Vučić je najavio da će demokratski pritisak SNS "za spas građana od najgore vlade" biti veći i jači, i da će naprednjaci razgovarati sa udruženjima i sindikatima i "svima koji žele promenu vlasti".

Prema njegovim rečima SNS će u predizbornu kampanju krenuti posle obeležavanja trogodišnjice postojanja stranke, 22. ili 23. oktobra, najverovatnije u Nišu.

U kampanji, SNS će predstaviti platformu, program, ideje i plan za "izbavljenje Srbije", rekao je Vučić.

On je rekao da će naprednjaci kampanju voditi "od vrata do vrata", bazirajući se na pitanja ekonomije, životnog standarda i zbivanja na Kosovu.

Vučić je dodao da SNS neće imati mnogo novca za kampanju, kao stranke na vlasti.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

17. oktobar - 23. oktobar 2011.

>>