emg home

RSS

Tahiri najavljuje mogućnost povlačenja iz dijaloga

06. novembar 2011. | 10:28

Izvor: Beta, Express

 Šef pregovaračke delegacije Prištine Edita Tahiri najavila je mogućnost povlačenja iz dijaloga sa Beogradom zbog toga što srpska strana "ne sprovodi dogovore koji su postignuti" i dodala da će se o tome konsultovati "sa prijateljima u EU i SAD"."Mi kao strana u ovom dijalogu razgovaramo sa međunarodnim faktorima kako bismo zajedno analizirali svrsishodnost nastavka ili prekida dijaloga. U koordinaciji sa EU i SAD preduzećemo naredne mere, ako i dalje bude destruktivnog ponašanja ili neostvarivanja obaveza od strane Srbije", kazala je Tahiri za portal Ekspres (express.com).

Tahiri je ponovila da je protiv razgovora o prelazima Jarinje i Brnjak na severu Kosova i ocenila kao demagoške izjave šefa srpske delegacije Borislava Stefanovića da Srbija o tome razgovara sa međunarodnom zajednicom.

"Međunarodni faktor je stalno odbijao zahtev Srbije da se pitanje carinskih prelaza nametne kao deo dijaloga", kazala je Tahiri i dodala da su izjave Stefanovića za unutrašnju političku upotrebu vlasti u Srbiji.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo, Dijalog Beograd-Priština

Lokacija: Kosovo

Ličnosti: Edita Tahiri


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi