emg home

RSS

Vučić: Glava svih problema u zdravstvu u Nemanjinoj

03. april 2012. | 12:25

Izvor: Beta

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je danas da je glava svih problema u zdravstvu politička birokratija koja je odgovorna za malverzacije u javnim nabavkama i korupciju.

"Glava svih problema u zdravstvu nalazi se u Nemanjinoj ulici i kod politički postavljenih direktora. Nisu lekari odgovorni za korupciju za koju su često prozivani u medijima, već oni koji donose odluke o tome kako će da plaćaju antibiotike i citostatike i obavljaju velike nabavke", rekao je Vučić.

Vučić, kandidat SNS-a za gradonačelnika Beograda, najavio je da će SNS po dolasku na vlast doneti zakon o zaštiti prava pacijenata kako bi nezadovoljni i ugroženi pacijenti dobili osnovna prava. "Tim zakonom bi nezadovolni pacijenti i oni kojima su prava ugrožena dobili zaštitu prava kao pacijenta i ugroženih lica", rekao je Vučić i dodao da oko trećina onih koji primaju zdravstvene usluge spada u kategoriju ugroženih.

Vučić je dodao i da je predlogom zakona o javnim nabavkama, koji je SNS predao Skupštini Srbije, predviđena ušteda od 600 miliona evra i da taj novac, između ostalog, bude preusmeren i za poboljšanje zdravstvene zaštite. "Namera je da uštedimo novac građana i pacijentima omogućimo što bolje lečenje, bržu i kvalitetniju zdravstevu uslugu i veće plate lekarima", rekao je Vučić.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Izbori

Ličnosti: Aleksandar Vucic

Institucije: Srpska napredna stranka


Unesite tekst komentara:

<<

04. jun - 10. jun 2012.

>>

Povezani naslovi