emg home

RSS

Tadić: Rast izvoza kad prvi automobili krenu u Nemačku

25. april 2012. | 09:36 12:55

Izvor: Blic, Beta

Predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić ocenio da će rast izvoza Srbije biti zasnovan na automobilskoj industriji kad u drugoj polovini godine prvi automobili iz Kragujevca krenu i na nemačko tržište.

Tadić je u autorskom tekstu za Blic naveo da će to biti impuls saradnji i s nemačkom automobilskom industrijom, posle energetike, mašinske i elektroindustrije. Kako je naveo, srpska i nemačka industrijska tradicija je duža od jednog i po veka, a nemačke kompanije su u Srbiji poslednjih godina investirale stotine miliona evra, upravo u proizvodnju.

 

Tadić: Članstvo u EU doprinosi ostvarenju interesa Srbije
Pozicija Srbije u strateškom smislu neće se izmeniti u narednih pet godina, a potom, s članstvom u Evropskoj uniji, zemlja će imati više sredstava da brani svoje interese na međunarodnom planu, izjavio je danas u Beogradu Tadić.

Kao gost na otvaranju stalne izložbe "Dva veka moderne srpske diplomatije", Tadić je ocenio da će Srbija u narednom periodu strateški stagnirati, ali će članstvo u EU, koje je nazvao realističnim, doprineti napretku zemlje.

Tadić je kazao da je svedok činjenice da su predstavnici srpske države na međunarodnom i bilateralnom planu postizali sporazume u kompleksnom vremenu i da su se nalazili na ivici ponora. "Ali uvek na neki neobičan način nađemo rešenje i to je jedna od karakteristika srpske diplomatije, njene politike i saglasio bih se s rečenicom koja došla iz verskih krugova, ‘Ovom narodu spasa nema, ali propasti neće’", kazao je Tadić.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Izbori

Ličnosti: Boris Tadić

Institucije: Demokratska stranka


Unesite tekst komentara:

<<

04. jun - 10. jun 2012.

>>

Povezani naslovi