emg home
RSS

Proizvođačima duvana po dinar od paklice cigareta?

03. februar 2009. | 07:17

Izvor: Beta

Proizvođači duvana u Srbiji nisu zadovoljni premijama na duvan za ovu godinu koje im je juče predložilo Ministarstvo poljprivrede, rekli su u udruženju proizvođača te industrijske kulture.

Predsednik Skupštine Udruženja proizvođača duvana Srbije Milorad Antonić kazao je da predložene premije ne pokrivaju troškove proizvodnje.

On je kazao da su proizvođači duvana od ministra poljoprivrede Srbije Saše Dragina na jučerašnjem sastanku dobili obećanje da će učiniti sve da im od svake prodate kutije cigareta obezbedi jedan dinar iz akcize.

Na trećem sastanku proizvođača i ministra oko premija za duvan, prema rečima Antoniće, nije precizirano da li će dinar od paklice biti obezbeđen iz postojeće ili nove akcize na cigarete. "Bićemo veoma zadovoljni ako to bude ostvareno", kazao je predsednik Skupštine Udruženja proizvođača duvana.

Antonić je kazao da će proizvođači dati Ministarstvu još sedam dana za rešenje problema s premijama pošto je ostalo malo vremena da se završe pripreme za setvu duvana, koja treba da počne 1. marta.

On je dodao i da nije određen termnin novog sastanka s ministrom.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Duvanska industrija

Ličnosti: Saša Dragin, Milorad Antonić

Institucije: Udruženje proizvođača duvana Srbije


Unesite tekst komentara:

<<

22. avgust - 28. avgust 2011.

>>