emg home
RSS

Arhiva vesti

Profit Generali grupe porastao 52,3 odsto

24. april 2010. | 15:04

Izvor: Emg.rs

Grad: Trst

Italijanska osiguravajuća grupa Generali povećala je u 2009. profit za 52, 3 odsto, na 1,3 milijarde evra, objavio je danas menadžment na Godišnjoj skupštini akcionara u Trstu

Ukupna premija Grupe, u okviru koje u Srbiji posluje Delta Generali osiguranje, povećana je za 6,2 odsto u 2009. na 70,5 milijardi evra, navelo je poslovodstvo.

Predsednik Uprave Generali grupe Antoan Bernhajm je u poslednjem obraćanju pred Skupštinom akcionara istakao da je snažan rast zabeležen tokom krizne godine pokazao da je Generali lider u osiguravajućoj industriji kad je u pitanju finansijska stabilnost.

„To je nagrada poslovnoj strategiji koja je uprkos finansijskoj krizi omogućila dugoročno održivo poslovanje utemeljeno na geografskom širenju i različitim kanalima distribucije proizvoda“, kazao je Berhajm koji napušta Generali grupu posle 37 godina.

Najveći udeo premije Generali je ostvario u Italiji 28,7 odsto, slede Francuska sa 22,9 odsto i Nemačka sa 21,6 odsto, rekli su na Skupštini akcionara i dodali da oko 70 odsto premije čini životno osiguranje, odnosno 48,9 milijardi evra.

Poslovodsto Generali grupe istaklo je da je uprkos velikim makroekonomskim problemima u svetu kompanija organskim rastom uspela da poboljša profitabilnost, posebno u drugoj polovini godine.

Uprava je na osnovu poslovnih rezultata predložila podelu dividende 0,35 evra po akciji, što je ukupno 544,9 miliona evra. Dividenda za 2009. je za 133 odsto viša nego u 2008.

Poslovodstvo Generali grupe naglasilo je da važno nastaviti širenje grupe u Aziji i Brazilu, kao jačati prisustvo u Evropi i na tržištima u razvoju.

U regionu srednje i istočne Evrope, prihod od premije iznosio je prošle godine 3,9 milijardi evra, što je 5,5 odsto od ukupne premije Generali grupe, naveli su na Skupštini akcionara.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Osiguranje

Kompanije: Generali, Delta Generali


Unesite tekst komentara:

<<

30. avgust - 05. septembar 2010.

>>