emg home
RSS

Prodaja kubanskih cigara ponovo raste

07. jul 2010. | 10:13 10:19

Izvor: Tanjug

Grad: Havana

Popravljanje ekonomske situacije u svetu rezultira povećanjem prodaja kubanskih cigara u ovoj godini, posle prošlogodišnjeg smanjenja za 7,7 odsto, saopštila je firma Habanos, ekskluzivni distributer ovog proizvoda na međunarodno tržište.U praktično svim regionima sveta prodaja kubanskih cigara je do kraja maja beležila rast, koji je u globalu iznosio 4,3 odsto, a ta tendencija je nastavljena i u junu, preneo je Rojters.

Izuzeci od ovog trenda su samo Španija i Grčka, u kojima ekonomske nevolje ograničavaju prodaju.
Najveći rast plasmana cigara beleži se u azijsko-pacifičkom regionu, naročito u Kini, u kojoj se broj bogataša uvećava brže nego drugde u svetu.

Potpredsednik za razvoj Habanosa Havijer Teres, napominje da porudžbine za cigare marke "beike" (najbolju vrstu "koiba" cigara), čija je proizvodnja ograničena, a prodaju se po najmanje 35 evra za komad, trenutno dvostruko nadmašuju ponudu.

Teres navodi da se, uprkos prošlogodišnjem padu plasmana, udeo Habanosa na međunarodnom tržištu povećao na 71 odsto prodatih cigara i 85 odsto vrednosti prodaje.

Problem za zavisnike od ovog poroka širom sveta predstavljaju sve češća i sve stroža ograničenja pušenja na javnom mestu, priznaje Manuel Garsija, potpredsednik prodaje Habanosa, budući da to nije cigareta "koja se popuši usput za pet minuta".

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Prodaja, Kubanske cigare

Ličnosti: Havijer Teres, Manuel Garsija

Kompanije: Habanos


Unesite tekst komentara:

<<

06. septembar - 12. septembar 2010.

>>

Povezani naslovi