emg home
RSS

Vlasnik DM poklonio imetak dobrotvornoj fondaciji

17. avgust 2010. | 15:56

Izvor: Tanjug

Grad: Berlin

Vlasnik nemačkog lanca drogerija "DM" Gec Verner odlučio je da jednoj dobrotvornoj fondaciji ustupi celokupan udeo u kompaniji - iznos od oko milijardu evra.Milijarder i osnivač lanca drogerija "DM" na taj način ostavio je svojih sedmoro dece bez nasledstva.

Verner, vlasnik oko 2.200 prodavnica "DM" širom Evrope, uključujući i Srbiju, smatra da nije sramota ako svojoj deci, koja imaju dobro obrazovanje, ne ostavi milione. On dodaje njegova deca zbog ovakve odluke neće patiti, već će biti podržavani da se dokažu.

Vlasnik DM, čiji je godišnji promet veći od pet milijardi evra, istovremeno, misli da bi svaki Nemac trebalo da od države dobija 1000 evra garantovanog prihoda, bez obzira na to da li radi ili ne, a nedavno je objavio i jednu knjigu i tome.

Verner je pre 37 godina osnovao prvu DM prodavnicu, a u njegovim filijalama širom Evrope ima oko 34.000 zaposlenih.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Lokacija: Nemačka

Kompanije: DM


Unesite tekst komentara:

18. avgust 2010. 14:06:35

| mama

0

mogao je da raspodeli svima po neki evro...i ta deca su trpela zbog njegovog biznisa i odsutnosti... šta je dokazao? bilo je dovoljno i za dobrotvorstvo ali decu nije smeo da izostavi

18. avgust 2010. 14:06:25

| Tijana

0

Lepo.Bilo bi jos lepse da njegov primer slede i drugi bogatasi.
Deca umiru u najvecoj bedi,a vecina njih baca pare.
Mogla bi i Sandra Meljnicenko/ex clanica grupe models/da proda svoju
jahtu i novac da za sirotu decu bez roditelja u Srbiji.Zna kako im je tesko/i sama se skidala za pare da se prehrani/,al ipak cini se, da vise voli da trosi milione eura na gorivo dok krstari svetom,a tu su i Gucci,Prada,Armani,pa parada osoblja koje treba hraniti.
Treba opremiti sve te stanove i vile.Jako tesko...

<<

22. novembar - 28. novembar 2010.

>>

Povezani naslovi