emg home

RSS

Putin imenovao Siluanova za novog ministra finansija

27. septembar 2011. | 18:25

Izvor: Tanjug

Premijer Rusije Vladimir Putin imenovao je danas Antona Siluanova, zamenika dosadašnjeg ministra finansija Alekseja Kudrina koji je sinoć dao ostavku, za novog šefa ministarstva finansija.



Putin je takođe imenovao svog prvog zamenika Igora Šuvalova za zamenika premijera koji će od Kudrina preuzeti dužnost nadgledanja finansijskog sektora u vladi.

Kudrin, koji je 11 godina bio na čelu ruskog ministarstva finansija, sinoć je dao ostavku posle konflikta sa predsednikom Rusije Dmitrijem Medvedevom koji ga je prethodno javno pozvao da to učini, ukoliko se ne slaže sa politikom vlade.

Putin je danas na zasedanju vlade upozorio ostale ministre da do kraja "dostojno obavljaju svoju službenu dužnost, do tog momenta kada počne formiranje nove vlade, da pojačaju disciplinu i odgovornost", preneo je Rojters.

Predstavljajući Siluanova, koji je dugo vremena bio kolega Kudrina u ministarstvu finansija i koji je ranije bio odgovoran za makroekonomsku politiku, a poslednjih godina za međubudžetske odnose, Putin je podsetio na monolitnost u rukovodstvu Rusije i zajedničke pristupe u kadrovskoj politici.

"On (Siluanov) je dobar stručnjak. Njegova kandidatura je, razume se, usaglašena s Dmitrijem Anatoljevičem Medvedevom, to je naša zajednička odluka", rekao je Putin.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Imenovanja

Lokacija: Rusija


Unesite tekst komentara:

<<

30. april - 06. maj 2012.

>>
PON
30UTO
01SRE
02ČET
03PET
04SUB
05NED
06

Povezani naslovi