emg home
RSS

Privedena dva Saudijca zbog navodnog praćenja Dodika

06. jul 2010. | 10:56

Izvor: Beta

Grad: Banjaluka

Pripadnici Agencije BiH za istrage i zaštitu priveli dva državljana Saudijske Arabije koji su, kako se tvrdi, u Lukavici kod Sarajeva špijunirali kretanje funkcionera Republike Srpske.

Kako piše list Nezavisne, 28. juna privedeni su Alguasem Ahmed Ibrahim i Aldaud Ibrahim Abdulaziz, koji su tokom saslušanja izjavili da su pripadnici Šerijatske policije iz Saudijske Arabije.

Oni su, prema navodima lista, 28. juna u Lukavici pratili sletanje tri helikoptera u kojima su  bili Milorad Dodik, premijer RS, Rajko Kuzmanović, predsednik RS, Aleksandar Džombić, ministar finansija RS, i Stanislav Čađo, ministar unutrašnjih poslova RS.

Dodaje se da su Saudijce razotkrili građani kojima su Saudijci bili sumnjivi.

Nakon privođenja Saudijaca, za koje je utvrđeno da im je prebivalište u Rijadu, otkriveno je da su došli na poziv Hilmije Kadrića iz Kaknja, koji je u stalnom kontaktu s direktorom jedne humanitarne organizacije iz Saudijske Arabije.

Tokom ispitivanja je ustanovljeno je da su došli u BiH 27. juna i da su na pitanje šta su snimali, odgovorili: "Stablo višnje jer im se sviđa."

Željka Kujundžija, portparolka SIPA, potvrdila je da je Agencija uhapsila dva saudijska državljanina, ali da ih je pustila pošto je utvrđen njihov identitet.

Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH, kazao je da ne može da govori o tom slučaju, dodajući da, ako je SIPA uhapsila te ljude, onda ona treba da da informacije o tome. 

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Hapšenja

Lokacija: BiH

Ličnosti: Milorad Dodik, Aleksandar Džombić, Rajko Kuzmanović, Stanislav Čađo, Boris Grubešić, Željka Kujundžija

Institucije: Agencije BiH za istrage i zaštitu


Unesite tekst komentara:

<<

06. septembar - 12. septembar 2010.

>>
  • Gantar: EK možda već od ove godine o kandidaturi Srbije

    8. sep 2010.

    Ljubljana, Beta

  • Đukić-Dejanović se sastala sa Pahorom i Tirkom

    8. sep 2010.

    Ljubljana, Beta