emg home
RSS

Bugarska traži milijardu evra za puteve i infrastrukturu

12. jul 2010. | 17:04

Izvor: Tanjug

Grad: Sofija

Bugarska od Svetske banke (SB) za puteve i infrasktrukturne projekte traži milijardu evra, izjavio je premijer Bojko Borisov.On je u intervjuu za sofijski dnevnik "Standard" objasnio da će 8. avgusta u Bugarsku doputovati direktor SB Robert Zelik, sa kojim će biti potpisan sporazum o odbravanju sredstava za sufinansiranje projekata.

Borisov je rekao i da Bugarska želi da obezbedi evropska sredstva za finansiranje izgradnje elketroprenosne mreže.

Direktor državne agencije Putna infrastruktura Božidar Jotov nedavno je izjavio da će, zbog nedostatka novca u budžetu, biti obustavljena izgradnja i rekonstrukcija raznih deonica puteva u dužini od preko 2.100 kilometara.

Jotov je, međutim, naglasio da će sredstva u budžetu za sufinansiranje izgradnje biti oberzbeđena posle marta 2011. godine, a da bi izgradnja i rekonstrukcija trebalo da se obave u saradnji sa SB i sredstvima Evropske unije.

Prema generalnom planu, od čijeg sprovođenja Bugarsku očekuje 7,4 milijarde evra uštede, u razvoj aerodroma, pristaništa, autoputeva i železničkih pruga ta zemlje do 2030. godine treba da uloži najmanje šest milijardi evra.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Infrastruktura, Krediti

Lokacija: Bugarska

Ličnosti: Bojko Borisov


Unesite tekst komentara:

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>

Povezani naslovi