emg home
RSS

Slovenačka firma će graditi most na reci Bojani

13. jul 2010. | 11:58

Izvor: Beta

Grad: Podgorica

Građevinsko preduzeće Primorje iz Ajdovščine objavilo je danas da je na javnom konkursu izabrano za izgradnju mosta Port Milenia preko kanala reke Bojane kod Ulcinja, dužine oko 600 metara.Vrednost tog projekta je 14 miliona evra, a investitor je Vlada Crne Gore.

Most će voditi do ulcinjskih plaža na kojima bi trebalo da budu izgrađeni veći turistički kompleksi, a investicija bi trebalo da bude zaključena za osamnaest meseci.

"Na ovaj se način Primorje vraća na crnogorsko tržište, gde je izgradilo više mostova, među kojima su najpoznatiji Union bridge i most Millenium preko reke Morače raspona 145 metara, jednog od simbola grada Podgorice", rekao je za medije predsednik Upravnog odbora Primorja Dušan Črnigoj.

Most Port milenium u Ulcinju u sredini će imati čelični deo raspona 60 metara, koji će se prema potrebi dizati i tako omogućiti plovidbu većih brodova kanalom reke Bojane.

Preduzeće iz Ajdovščine u Crnoj Gori već gradi i obnavlja hidrotehničke objekte u sistemu Hidroelektrane Perućica na reci Zeti. 

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Mostovi

Lokacija: Crna Gora


Unesite tekst komentara:

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>
  • Na Bledu počeo ekonomski forum jugoistične Evrope

    16. sep 2010.

    Bled, Beta