emg home
RSS

Stabilan rast prihoda i dobiti Atlantic grupe

21. jul 2010. | 15:16

Izvor: Beta

Grad: Zagreb

Atlantic grupa je u prvom polugodištu 2010. ostvarila ukupan prihod od prodaje od 1,07 milijardi kuna (149 miliona evra) i neto dobit od 77,8 miliona (10,8 miliona), objavila je danas ta hrvatska kompanija na sajtu Zagrebačke berze.Polugodišnji prihod bio je 1,4 odsto veći nego u istih šest meseci 2009. dok je neto dobit porasla 8,2 odsto ako se isključi jednokratna dobit nastala uglavnom prodajom stare proizvodne lokacije Neve.

Atlantic grupa do kraja godine očekuje dalji rast poslovanja a dodatnu stabilnost omogućiće nedavno objavljena akvizicija slovenačke prehrambene kompanije Droga Kolinska koja je u Srbiji vlasnik Grand proma, Soko Štarka i Palanačkog kiseljaka.

"Tim preuzimanjem Atlantic grupa postaje jedna od vodećih prehrambenih kompanija u regionu sa respektabilnim brojem vlastitih brandova, 4.300 zaposlenih i prihodima od 4,5 milijardi kuna", istakao je potpredsednik Uprave Atlantica za finansije Zoran Stanković.

U saopštenju se navodi da u ukupnoj prodaji Atlantic grupe strano tržište učestvuje sa 45 odsto i da je Nemačka ostala najveće strano tržište.

Najveći rast prodaje, uz slovenačko tržište koje je poraslo gotovo tri puta, Atlantic grupa je u posmatranih šest meseci ostvarila u Italiji, od više od 20 odsto.

U prodaji Atlantica vlastite robne marke učestvuju sa 43 posto, distribucija proizvoda robnih marki principala sa 38 odsto, Atlantic farmacija sa 11 a proizvodi koji se proizvode kao privatne robne marke za poslovne sisteme u zemlji i inostranstvu osam odsto.

Po završetku akvizicije Droge Kolinske, strana tržišta će u ukupnim rezultatima Atlantica učestvovati sa oko 70 odsto pri čemu će tršište Srbije biti drugo, a slovenačko treće po veličini u konsolidovanim prihodima dve kompanije.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Prihodi

Lokacija: Hrvatska

Kompanije: Atlantic group


Unesite tekst komentara:

<<

20. septembar - 26. septembar 2010.

>>
PON
20
UTO
21SRE
22ČET
23PET
24SUB
25NED
26
  • Josipović oduzeo čin Glavašu, Norcu i Zagorcu

    21. sep 2010.

    Zagreb, Beta

Povezani naslovi