emg home
RSS

Istraživanje: Hrvatski menadžeri znaju samo da režu plate

21. jul 2010. | 15:44

Izvor: Beta

Grad: Zagreb

Prosečan menadžer u Hrvatskoj ima oskudno znanje, nedovoljne kontakte i ne snalazi se u složenijim situacijama, pokazalo je istraživanje konsultantske kuće "Ronald Berger".Hrvatski menadžeri se stoga teško nose s krizom, a izlazak iz nje vide u novim otpuštanjima i rezanju plata, za razliku od njihovih kolega u Evropi i svetu, koji izlaz iz krize vide u osvajanju novih tržišta, preneli su danas hrvatski mediji.

Dok je u Evropi 37 odsto kompanija broj zaposlenih već smanjilo za deset odsto, kako bi se lakše izvukli iz krize, u Hrvatskoj je to učinilo upola manje kompanija. Hrvatski menadžeri su izabrali blaže rezanje troškova, pa su umesto otpuštanja, zadržali radnike, ali su im smanjili plate.

Strane kompanije su na vreme otpustile radnike, pa sada mogu da se okrenu izlasku iz krize, dok će njihovi hrvatski kolege otpuštanja morati da nastave i u ovoj godini. Hrvatski menadžeri i ne veruju u svoje mogućnosti, pa velika većina njih tvrdi kako najgora kriza tek sledi i očekuje nastavak nezaposlenosti, pad lične potrošnje, prodaje i investicija, kao i problem s nelikvidnošću.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Plate, Menadžment

Lokacija: Hrvatska


Unesite tekst komentara:

<<

20. septembar - 26. septembar 2010.

>>
PON
20
UTO
21SRE
22ČET
23PET
24SUB
25NED
26
  • Josipović oduzeo čin Glavašu, Norcu i Zagorcu

    21. sep 2010.

    Zagreb, Beta

Povezani naslovi