emg home
RSS

Određen pritvor prijateljici bivšeg premijera Sanadera

11. avgust 2010. | 14:48

Izvor: Beta

Grad: Zagreb

Vlasnici marketinške agencije Fimi media Nevenki Jurak, osumnjičenoj da je zahvaljujući vezama sa hrvatskim državnim vrhom proneverila više od dva miliona evra iz javnih preduzeća, danas je u Zagrebu određen jednomesečni pritvor, javljaju hrvatski mediji.Istražni sudija u Zagrebu odredio je pritvor i Aniti Lončar Papeš koja je radila u toj agenciji, kako ne bi uticala na svedoke.

Ured za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) juče je priveo Nevenku Jurak, Anitu Lončar Papeš i Bojana Dimića, vlasnika firme Onida.

Istražujući pronevere u državnim firmama, USKOK je utvrdio nezakonitosti u poslovanju između firmi Nevenke Jurak i Bojana Dimića. Oni se sumnjiče da su se udružili kako bi naplatili fiktivne račune za nepostojeće usluge i da su na taj način zaradili 16,5 miliona kuna odnosno oko 2,3 miliona evra.

Nevenka Jurak je, prema hrvatskim medijima, poznata kao bliska prijateljica Mladena Barišića, direktora Carinske uprave i bivšeg blagajnika Hrvaske demokratske stranke (HDZ).

Fimi media je počela da spominje kada se u javnosti pojavila priča da je tadašnji premijer Ivo Sanader 2007. godine u vladu pozvao vodeće ljude javnih firmi i sugerisao im da sklapaju poslove s tom marketinškom agencijom.

Nevenka Jurak demantovala je da je njena agencija imala političkog pokrovitelja i tvrdila da nikada nije izvlačila novac iz agencije kako bi se finansirao HDZ.

Fimi media s 11 zaposlenih godišnje je imala promet i do 40 miliona kuna, odnosno više od 5,6 miliona evra.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kriminal, Policija

Lokacija: Hrvatska

Ličnosti: Ivo Sanader


Unesite tekst komentara:

<<

13. decembar - 19. decembar 2010.

>>

Povezani naslovi