emg home
RSS

Uhapšen osumnjičeni za prevaru Fonda B92

10. maj 2010. | 15:12

Izvor: Emg.rs

Beogradska policija uhapsila je vlasnika preduzeća "Moya medical" Miloša Maslakovića (1961) iz Beograda osumnjičenog da je prevario Fond B92 da mu uplati 4,9 miliona dinara za opremanje autobusa za transfuziju krvi, a onda taj novac potrošio za lične potrebe.Miloš Maslaković osumnjičen je za krivično delo prevare.

Osumnjičeni je tokom 2009. godine lažno prikazao da njegovo preduzeće može da opremi specijalni autobus za transfuziju krvi i tako doveo u zabludu odgovorna lica Fonda B92 da sa njim zaključe ugovor i avansno mu uplate 4.885.200 dinara.

"Takođe je lažno prikazao da je oprema za autobus naručena, kao i da je opremanje u toku, dok je u istom vremenskom periodu novac iz uplaćenog avansa trošio za lične potrebe i u druge svrhe - davanje pozajmica preduzeću 'Moya bar' u vlasništvu njegove nevenčane supruge, plaćanje zakupa i slično", piše u saopštenju.

Dodaje se da Fond B92 nije mogao da naplati menicu koju je osumnjičeni dao kao sredstvo obezbeđenja, jer na računu nije bilo novca.

"Miloš Maslaković je na taj način pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist u navedenom iznosu, a na štetu Fonda B92", piše u saopštenju.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden istražnom sudiji Prvog osnovnog suda u Beogradu.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kriminal, Policija

Kompanije: B92


Unesite tekst komentara:

<<

13. decembar - 19. decembar 2010.

>>

Povezani naslovi