emg home

RSS

Subotić: Uskoro dokazi o zloupotrebama u privatizacijama

17. maj 2010. | 09:37

Izvor: Emg.rs

Biznismen Stanko Subotić odbacio navode da s kompanijom WAZ pokušava da preuzme tržište štampe u Srbiji jer, kako tvrdi, s tom firmom nije u poslovnim odnosima od 2008.

Subotić je u pisanoj izjavi naveo da prema WAZ-u ima jedino finansijske obaveze, zbog garancija koje je kao vlasnik firme Futura izdao 2006. pri privatizaciji Večernjih novosti u ime biznismena Milana Beka i Miroslava Miškovića. On je rekao da su tvrdnje glavnih urednika Večernjih novosti, Blica i Press o tome da s WAZ-om pokušava da preuzme tržište štampe, usledile zbog toga što Beko i Mišković moraju da "pravom vlasniku" daju akcije Novosti ili vrate novac s kamatom i izgubljenom dobiti.

"Kako su parama WAZ-a njih dvojica kupili Novosti, a akcije zadržali za sebe i evo četiri godine ih ne predaju vlasnicima, WAZ je aktivirao moju garanciju i trenutno zbog toga imam višemilionsku štetu", piše Subotić.

Subotić je najavio da će njegovi advokati za nekoliko dana specijalnom tužiocu za organizovani kriminal predati izjave i dokumentaciju o zloupotrebama u privatizacijama Večernjih novosti, Putnika, Luke Beograd i drugih firmi. Prema navodima Subotića za nezakonitosti u tim privatizacijama bili su odgovorni Beko, Mišković, glavni urednik Večernjih novosti Manojlo Vukotić i pojedini političari.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

26. decembar - 01. januar 2012.

>>
PON
26UTO
27SRE
28ČET
29PET
30SUB
31NED
01

Povezani naslovi

  • Štrajk u TV Avala se nastavlja

    28. decembar 2011. 17:12 |

  • Mali akcionari Luke Beograd tužiće državu u Strazburu

    27. decembar 2011. 16:12 |

  • NUNS podržava štrajkače na TV Avala

    23. decembar 2011. 13:12 |