emg home
RSS

Danas hapšenje Miloša Simovića?

09. jun 2010. | 09:40 09:47

Izvor: RTS, Beta

Direktor Policije Srbije Milorad Veljović izjavio jutros kako očekuje da će tokom dana biti uhapšen osuđenik za ubistvo premijera Zorana Đinđića i pripadnik Zemunskog klana Miloš Simović, za kog se sumnja da je juče u Zagrebu pucao u osuđenika za to ubistvo i pripadnika istog klana Sretka Kalinića.

"Tokom noći, do kasno, bio sam u kontaktu s kolegama iz Hrvatske. Oni su pretresali stanove gde bi mogli da se skrivaju članovi Zemunskog klana. Očekujem da Simović tokom dana bude uhapšen i to je dobra stvar za javnost, pravosuđe i policiju", kazao je Veljović za RTS.

Veljović je naveo da je jučerašnje ranjavanje Kalinića povezano sa ubistvom srpskog državljanina Cvetka Simića, čije je raskomadano telo nedavno nađeno. "Ne želim da remetim istragu, tokom dana ćemo imati šire informacije i na putu smo da razrešimo ulogu članova Zemunskog klana. Kalinić je sigurno jedan od glavnih njihovih egzekutora", kazao je Veljović.

"Saradnja srpske i hrvatske policije daje rezultate i ona je stub borbe protiv organizovanog kriminala na ovim prostorima", dodao je on.

   

MUP Hrvatske traga za Simovićem

Hrvatska policija traga za Milošem Simovićem, potvrdio je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske policije Krunoslav Borovec. On je objasnio da je reč o krivičnom delu pokušaja ubistva i da policija za sada ima indicije koje Simovića dovode u vezu s tim.

On je naveo i da je MUP na svom sajtu objavio Simovićevu fotografiju i da moli sve da jave policiji ako imaju neke informacije o njemu.

Borovec je potvrdio da je kod Kalinića nađen hrvatski pasoš.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

15. avgust - 21. avgust 2011.

>>

Povezani naslovi