emg home
RSS

Umro Šandor Pal

08. jul 2010. | 10:00

Izvor: Beta

Grad: Subotica

Šandor Pal, predsednik Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara, profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, preminuo juče u 56. godini posle kraće i teške bolesti.

Bio je član nekad jedinstvenog DZVM-a i ostao u njemu i pošto je polovinom protekle decenije podeljena partija na Savez vojvođanskih Mađara i Demokratsku stranku vojvođanskih Mađara.

Bio je poslanik u Skupštini Srbije i u Skupštini Vojvodine u više navrata.

Pal je završio gimnaziju u Bečeju, a potom i Filozofski fakultet u Novom Sadu. Bio je redovni profesor na Odseku tog fakulteta za srpski jezik, a predavao je i na Katedri za slavistiku fakulteta Elte u Budimpešti. Autor je više od 150 studija i sedam knjiga.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Hronika

Ličnosti: Šandor Pal


Unesite tekst komentara:

08. jul 2010. 16:22:24

| Nikola Kosanović

3

Juče je preminuo moj drug, skoro brat, komšija od najranijeg detinjstva do danas - prof. dr Pal Šandor zv. Šanjika (15.02.1954.-07.07.2010.). Kao narodnog poslanika Narodne skupštine Republike Srbije svi ste ga Vi upoznali. Zadesio ga je moždani udar 10.05.2010.g. Borio se za život nepuna dva meseca i, na žalost, podlegao. Rođen je i sve vreme je živeo u Bačkom Petrovom Selu, poznatom i kao mestu rođenja patrijarha Vikentija (Prodanova). I Šanjika spada u najbolje i najpoznatije ljude rođene na ovom području. Budući da je bio jedinac, bio sam mu kao stariji brat, odrasli smo zajedno. Od našeg detinjstva do danas, dvorišta naših roditeljskih kuća deli nikada zaključavana mala kapija. I ovim mu se zahvaljujem na druženju i prijateljstvu dugom koliko i njegov život. Počivaj u miru, dragi moj "szomszéd".

<<

06. septembar - 12. septembar 2010.

>>
  • Dostanić: Investitori nisu pohrlili da kupuju akcije NIS

    9. sep 2010.

    Tanjug

Povezani naslovi