emg home
RSS

Bogdanović: Nedopustivo otvaranje suda u Kosovskoj Mitrovici

08. jul 2010. | 10:07

Izvor: "Večernje novosti"

Ministar za Kosovo Goran Bogdanović izjavio da se ne može dopustiti otvaranje suda u Kosovskoj Mitrovici, najavljeno za 15. jul, osim ako nije namera da se Srbima nametnu jednostrane odluke i rešenja.

Bogdanović je za Večernje novosti rekao i da su u toku razgovori Ministarstva pravde i Euleksa povodom otvaranja suda u Kosovskoj Mitrovici. "Želimo da znamo koje su jurisdikcije tog suda, ko će biti sudije, po kojim zakonima će biti suđeno jer to ne mogu da nameću ni Euleks ni kosovske vlasti", kazao je ministar.

Bogdanović je poručio i da je krajnje vreme da se međunarodne misije prisutne na Kosovu pozabave svojim mandatima i zaista ispune obaveze. "Previše nedužnih je stradalo je zbog pasivnog stava međunarodne zajednice prema problemu Srba na Kosovu", rekao je Bogdanović.

On je napomenuo da se jedino dogovorom i postizanjem kompromisa mora doći do rešenja za sve probleme. "To mora da shvati i albanska strana, koja je do sada uglavnom vukla te jednostrane poteze i koja će, ako ne želi produbljenje i pogoršanje situacije, morati da iskreno sagleda probleme i prihvati pregovore kao jedinu mogućnost za stabilizaciju stanja", kazao je ministar.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo

Lokacija: Kosovo

Ličnosti: Goran Bogdanović


Unesite tekst komentara:

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>
 • Uhapšeni direktori Železnica Srbije zbog zloupotrebe

  16. sep 2010.

  Emg.rs

 • Danas Memorandum o pravosudnoj saradnji Srbije i Španije

  16. sep 2010.

  Madrid, Beta

 • Stejt department: Viša kazna bila bi prikladnija

  16. sep 2010.

  Vašington, Beta

 • Dinkić zatražio podršku za ubrzanu integraciju u EU

  16. sep 2010.

  Brisel, Beta