emg home
RSS

Zorić: MUP da preispita postupanje policije u kladionici (VIDEO)

11. jul 2010. | 12:36

Izvor: Beta

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je od nadležnih u policiji da preispitaju da li su policijski službenici tokom intervencije u kladionici Monako u Zemunu prekoračili ovlašćenja, izjavio je danas portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić.Zorić je rekao da je tužilaštvo naložilo Odeljenju za kontrolu zakonitosti u radu Ministarstva unutrašnjih poslova da prikupi informacije i proveri da li je policija prekoračila ovlašćenja tokom intervencije u toj kladionici u zemunskom naselju Nova Galenika.

     "U ime Republičkog javnog tužilaštva želim da poručim da se neće zažmuriti pred nasiljem, ma ko bio počinitelj, ali mora da se poštuje procedura utvrđivanja odgovornosti", rekao je Zorić i dodao da niko ne sme biti krivično gonjen dok ne bude utvrđena njegova krivica.

On je rekao da će svako ko je učinio krivično delo biti procesuiran, bez obzira na funkciju, jer su pred zakonom svi jednaki.

Beogradski elektronski mediji objavili su video snimak na kome se vidi da policija pendrekom tuče mladiće u kladionici "Monako", a očevici su izjavili da pripadnici policije tukli i žene.

Posle incidenta koji se dogodio 5. jula u kladionici Monako, policija je osumnjičila više osoba za napad na policajce na dužnosti.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Policija

Ličnosti: Tomo Zorić

Institucije: MUP Srbije


Unesite tekst komentara:

<<

13. decembar - 19. decembar 2010.

>>

Povezani naslovi