emg home
RSS

Ulemek i Marković premešteni u Zabelu

11. jul 2010. | 11:06 11:30

Izvor: Beta

Milorad Ulemek Legija i Radomir Marković premešteni su rano jutros iz Okružnog zatvora Beogradu u Kazneno popravni zavod Zabela u Požarevcu gde će služiti kaznu zatvora, kazao je direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milan Obradović."Ulemek je premešten u posebno odeljenje Zabele, a Marković u sedmi paviljon", kazao je ispred Okružnog zatvora (Centralni zatvor) novinarima Obradović.

On je dodao da je Ulemeka i Markovića po prijemu pregledao lekar i da su potom dvojica osuđenika smeštena u prostorije gde će izdržavati kaznu.

Markovića i Ulemeka u Zabelu su u ranim jutarnjim satima prebacili pripadnici Službe obezbeđenja Uprave za izvršenje krivičnih sankcija uz pomoć Žamradmerije MUP-a Srbije.

Rešenje o njihvom prebacivanju doneo je predsedenik Višeg suda u Beogradu Dragoljub Albijanić.

Nekadašnji komandant rasformirane Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek pravosnažno je osuđen na 40 godina zatvora za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Na iste zatvorske kazne osuđen je i za četvorstruko ubistvo na Ibarskoj magistrali 3. oktobra 1999. godine, ubistvo Ivana Stambolića avgusta 2000. godine i pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi, ako i za više ubistava koje je počinio zemunski klan.

Nekadašnji šef Resora državne bezbednosti Radomir Marković osuđen je na 40 godina zatvora za četvorstruko ubistvo na Ibarskoj magistrali u kome su pri pokušaju atentata na Vuka Draškovića ubijeni funkcioneri SPO ubijeni su funkconeri SPO Veselin Bošković, Zvonko Osmajlić, Dragan Vušurović i Vučko Rakočević.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Pravosuđe, Policija

Ličnosti: Milorad Ulemek, Milan Obradović, Radomir Marković


Unesite tekst komentara:

<<

13. decembar - 19. decembar 2010.

>>

Povezani naslovi