emg home
RSS

Tadić i Erdogan: Odnosi dve zemlje na višem nivou (VIDEO)

12. jul 2010. | 15:44

Izvor: Beta

Grad: Novi Pazar

Predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Turske Redžep Tajip Erdogan ocenili su danas u Novom Pazaru da se odnosi dve zemlje uzdižu na viši nivo.Dvojica zvaničnika su na otvaranju turskog Doma kulture u Novom Pazaru potvrdili dobre bilateralne veze i bliskost kultura. Tadić je na svečanosti ocenio da otvaranje doma kulture pokazuje bliskost i prijateljstvo na državnom i ličnom planu.

"Imamo dugu istoriju odnosa na političkom planu i danas potvrđujemo našu bliskost kultura", kazao je Tadić.

Predsednik Srbije ocenio je da dve zemlje imaju dobre perspektive razvoja. "Na tom planu je velika uloga Turske na Balkanu i Srbije na zapadnom Balkanu", rekao je Tadić.

     


Turski premijer je ocenio da se otvara novi period odnosa na Balkanu.

"Srbija je ključna zemlja na tom putu koja će sa svojim bogatstvom etničke raznolikosti doprineti dobrim odnosima na Balkanu", rekao je Erdogan.

Turski premijer je dodao da je Sandžak most saradnje između dve zemlje.

"Potpisali smo niz sporazuma među kojima su i oni o izgradnji puteva u Sandžaku, a počeli su i pregovori o izgradnji industrijske zone u Sandžaku", reakao je Erdogan.

Turskog premijera u Novom Pazaru su dočekali ministar rada Rasim Ljajić i ministar bez portelja Sulejman Ugljanin, predstavnici sandzčkih opština i više stotina građana. U odboru za doček bio je i reis ul ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić, ali nije bilo glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji muamera Zukorlića.

Na Fakultetu za islamske studije koji je u vlasništvu Islamske zajednice u Srbiji na engleskom jeziku je bila ispisana poruka "Tadiću priznaj izbornu volju Bošnjaka".

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>

Povezani naslovi