emg home
RSS

NIS će snabdevati Petrohemiju benzinom u narednih 10 godina (VIDEO)

15. jul 2010. | 12:22 14:56

Izvor: Emg.rs

Grad: Pančevo

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić i generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko potpisali danas u Pančevu sporazum o dugoročnom snabdevanju HIP Petrohemije primarnim benzinom.

Dinkić je rekao da će NIS u narednih 10 godina umesto dosadašnjih 7.500 tona mesečno isporučivati 12.000 tona, a posle puštanja u rad postrojenja za hidrokreking isporuka će biti povećana na 25.000 do 40.000 tona.

       

Dinkić je najavio povećanje plata radnicima Petrohemije u decembru i otvaranje radnih mesta.

Sporazum je drugi korak u definisanju odnosa dve kompanije, posle potpisanog protokola o obnavljanju prizvodnje i poboljšanju finansijskog stanja Petrohemije, iz septembra prošle godine.

“Ovo je drugi ali ne i poslednji korak, i za tri-četiri godine očekujem da ćemo završiti razvoj Petrohemije”, rekao je Kravčenko.

Dug Petrohemije NIS-u, od 80 miliona evra, bile ralaksiran, NIS će sprovesti konverziju potraživanja u kapital Petrohemije do septembra ove godine , čime će povečati svoj udeo na 24,99 odsto kapitala.

NIS će isporučivati Petrohemiji primarni benzin kao sirovinu i mazut, a Petrohemija NIS-u aditive za benzin i vodenu paru i pružaće usluge obrade otpadnih voda.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Hemijska industrija

Ličnosti: Mlađan Dinkić, Kiril Kravčenko

Kompanije: HIP Petrohemija, NIS


Unesite tekst komentara:

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>
  • Dragin očekuje rekordan rod kukuruza (VIDEO)

    16. sep 2010.

    Čurug, Beta