emg home
RSS

Ketrin Ešton Tadiću i Tačiju predložila dijalog

23. jul 2010. | 13:56

Izvor: Beta

Grad: Brisel

Predstavnica Evropske unije spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton telefonom je predsedniku Srbije Borisu Tadiću i premijeru Kosova Hašimu Tačiju prenela spremnost EU da pomogne dijalog Beograda i Prištine u novoj fazi nastaloj posle stava Međunarodnog suda pravde o Kosovu.

Evropski diplomatski izvori su rekli da se Tadić i Tači nisu primakli prihvatanju pregovora, ali nisu ni stavili do znanja da odbijaju dobre usluge EU.

Ketrin Ešton je sinoć Tadiću i Tačiju prenela da su se o saopštenju EU posle objavljenog stava MSP-a usaglasile sve članice Unije.

Šefovi diplomatija EU će u ponedeljak u Briselu istaći i spremnost Unije da pomogne pokretanje dijaloga Beograda i Prištine, budući da se sad treba usredsrediti na budućnost, navodi se.

Prema pripremnom dokumentu zasedanja, ministri inostranih poslova EU bi mogli dodatno razraditi jučerašnje saopštenje povodom stava MSP-a, u kom se naglašava da dijalog Beograda i Prištine treba da pospeši saradnju, ostvari napredak na putu u Evropu i poboljša život ljudi.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo

Lokacija: Kosovo

Ličnosti: Boris Tadić, Hašim Tači, Ketrin Ešton

Institucije: EU, Međunarodni sud pravde


Unesite tekst komentara:

<<

20. septembar - 26. septembar 2010.

>>
 • Tadić najavio skori početak razgovora Beograda i Prištine

  23. sep 2010.

  Njujork, Fonet

 • Ljajić i Dinčer: Dobar razvoj odnosa Beograda i Ankare

  23. sep 2010.

  Beta

 • Nikolić: Nema koalicije SNS i DSS (VIDEO)

  23. sep 2010.

  Beta

Povezani naslovi