emg home
RSS

Jeremić: Rezolucijom u UN želimo pokretanje pregovora

25. jul 2010. | 10:12

Srbija ne želi zamrznut konflikt na Kosovu, već nastoji da rezolucijom u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija pokrene nove pregovore, izjavio ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić.

"Što jasniji bude zaključak Generalne skupštine, to će biti veće šanse da taj proces bude okončan uspehom", rekao je Jeremić za Večernje novosti.

Jeremić je naveo da Srbija još nije sastavila predlog rezolucije i da će se o tome konsultovati s međunarodnim stručnjacima, a na pitanje o namerama Evropske unije da se uključi u pisanje teksta rezolucije, Jeremić je rekao da je Srbija spremna na saradnju sa svim međunarodnim činiocima da bi obezbedila što širu podršku za svoj predlog.

"Imamo jasne crvene linije preko kojih ne smemo preći. Ne možemo dati čak ni posrednu saglasnost pokušaju kosovskih Albanaca da se jednostrano otcepe od Srbije. To u tekstu rezolucije mora biti kristalno jasno", rekao je Jeremić.

Odgovarajući na pitanje o podeli Kosova, Jeremić je rekao da su sve snage Srbije usmerene na to da počnu pregovori koji bi doneli kompromisno rešenje. "Sada bi bilo izuzetno kontraproduktivno licitirati time šta bi mogao biti njih ishod", rekao je Jeremić.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo

Lokacija: Kosovo

Ličnosti: Vuk Jeremić

Institucije: Ujedinjene nacije, EU


Unesite tekst komentara:

27. jul 2010. 08:53:18

| irak

0

smrt skavelskih fasista i terorista

27. jul 2010. 08:53:18

| Emigranat

0

Gos.Jeremicu, probudi se.Pregovori su zavrseni sto se tice statusa, Nezavisnosti, Suvereniteta i Teritorialnog Integriteta Republike Kosova. Za ostalo, nemas potrebu za rezolucijom nego moras na pregovore sto se tice tehnickih pitanja itd.itd. Sto se crvenih linija tice: Srbija je odavno prekoracila te linije e bas zbog toga mora da se vrati unutar svojih linija i da ih ne prekoraci vise!!! Ali mozda vi (vrlo brzo) necete biti tu jer srpski narod je sit tvojih, Tadicevih(i drugih) lazi!!
Postovanje

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>